Szeptemberben a Scalában

Monteverdi "Odüsszeusz hazatérése" című operája a Scalában.

Fidelióját a Bécsi Staatsoper zenekarának és kórusának közreműködésével, Franz Welser-Möst vezényletével. A főszerepeket Nina Stemme, Albert Dohmen, Hans-Peter König, Markus Marquardt és Peter Seiffert alakítja.

Az Orfeo Scala-beli sikerét követően nem mindennapi csemegének ígérkezik Monteverdi Il ritorno di Ulisse in patria (Odüsszeusz hazatérése) című operája, melyet Robert Wilson rendezésében mutat be a Scala szeptember 29-én, a barokk specialista Rinaldo Alessandrini vezényletével. A szereplők között találjuk többek között Monica Bacellit és Sara Mingardót is. (Harmadik Monteverdi-darabként a Poppea megkoronázását mutatják majd be 2014-ben.)

damrau
Diana Damrau

Ebben a hónapban kerül sor a Lang Lang ciklus utolsó részére, amelyben a zongoraművész Bach, Schubert és Chopin műveiből ad önálló estet.

A bel canto sorozat keretében a világhírű német szoprán, Diana Damrau hangját élvezheti a közönség, aki Liszt és Rahmanyinov dalokat énekel.

A Scala zenekara és énekkara a Bécsi Staatsoperben vendégeskedik majd, ahol Verdi Requiemjét adják elő ad Daniel Barenboim vezényletével. A négy szólista: Violeta Urmana, Ekaterina Gubanova, Rolando Villazón és Alexander Vinogradov.

barenboim
Daniel Barenboim


(Forrás: Teatro alla Scala)

 

Link: www.teatroallascala.org

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz.hu/api/trackback/id/tr6811866909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása