Esterházy Péter nyitja meg az aradi magyar színházi évadot

Rendhagyó színházi évadnyitó keretében Esterházy Péter lesz hétfőn este az Aradi Kamaraszínház vendége: az író nyitja meg az új évadot, amelyben több magyarországi társulat és produkció is vendégeskedik.

esterhazy

A fiatal magántársulat hétfői rendezvényén a Kossuth-díjas íróval Nótáros Lajos beszélget. Fellép a Cosmin Puican vezette Transylvanian Quartet, valamint Harsányi Attila, az Aradi Kamaraszínház művésze .
Az Aradi Kamaraszínház a 2011/2012-es évadában Aradon is műsorra tűzi a már a szegedi Thealter Fesztiválon bemutatott, a MASZK Egyesülettel koprodukcióban készült Kvartett című Heiner Müller darabot, amelyet Balog József rendezett. Emellett színpadra állítják Visky András Megöltem az anyámat című darabját Bacskó Tündével és Harsányi Attilával a főszerepben, valamint Jevgenyij Griskovec Hogyan ettem kutyát című monodrámáját.
A színház műsoron tartja több nagysikerű korábbi produkcióját, így a közönség megtekintheti a Rudolf Hess tízparancsolata, a Lovak az ablakban, a Különjárat, a Rejtőzködők, a Liselotte és a Május, a Virágot Algernonnak, illetve a Gyerekességek című darabot.
Az évad során számos produkció és társulat érkezik Aradra, egyebek között a Karinthy Színház két előadással, a MaladypeSzínház, a Vaskakas Bábszínház, a pécsi Horvát Színház, és a nézők találkozhatnak a Kaláka együttessel, Koltai Róberttel és a Bagi-Nacsa humorista párossal is.

süti beállítások módosítása