Októberben a Scalában

A "Rózsalovag" és a "Tó asszonya" a milánói Scala októberi műsorán.

ózsalovagra (száz évvel a bemutató után) és a Tó asszonyára kerül sor, valamint bemutatják a Raymonda című balettet.

Richard Strauss Rózsalovagjának romantikus atmoszféráját Herbert Wernicke rendezése varázsolja színpadra. Strauss remekművét a 35 éves Philippe Jordan, a Párizsi Opera eddigi legfiatalabb zeneigazgatója vezényli, a sztárszereposztásban pedig ott található Anne Schwanewilms (Tábornagyné), Peter Rose (Ochs báró) Joyce DiDonato (Octavian), Jane Archibald (Sophie) és Marcelo Alvarez (Olasz énekes).

 

scalaoctrzsal

A rózsalovag:

Joyce DiDonato (Octavian) és Anne Schwanewilms (Tábornagyné)

 

Rossini ritkán játszott, nagyszerű operájában, a Tó asszonyában Juan Diego Flórez (V. Jakab), Joyce DiDonato (Elena) és Daniela Barcellona (Malcolm) éneklik a főszerepeket, míg Douglas szerepében (a második szereposztásban) az erdélyi születésű basszista, Szabó Bálint lép színpadra (őt a Kékszakállú herceg várában láthatta a magyar közönség két évvel ezelőtt a Magyar Állami Operaházban). A produkciót Roberto Abbado vezényli.

 

A Scala balett társulata először viszi színpadra a Raymonda című balettet, amelynek ősbemutatója 1898-ban volt Szentpéterváron. A Marius Petipa koreografálta mű, melynek zenéjét Aleksandr Glazunov szerezte, egy középkori lovaglegendára épül. A főszerepekben Olesia Novikovát és Friedemann Vogelt láthatja a közönség.

 

scalaoctflorez

Juan Diego Flórez

 

A Filarmonica della Scala koncertsorozata Philippe Jordan vezényletével folytatódik, melyen Brahms és Bartók művek hangzanak el.

 

Alain Planès a Toscanini teremben sorra kerülő koncertjén Liszt eredeti Steinway zongoráján játssza a szerző műveit.

 

Korunk egyik legünnepeltebb tenoristája, Juan Diego Flórez pedig áriaestet ad a milánói operaházban: Rossini, Donizetti, Lalo és Boieldieu operaáriái mellett olasz dalokat és zarzuelákat is énekel.

 


(Forrás és fotók: Teatro alla Scala)

 

Link: www.teatroallascala.org

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz.hu/api/trackback/id/tr7511867557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása