Esővízzel isszák a whiskyt Komáromban

Egy héttel a bemutató előtt kilenc nő startra készen várja, hogy megjöjjön az eső, mert az új főnök esővízzel issza a whiskyt. De ki mondja meg a réginek, hogy egy irodával arrébb elfoglalta a helyét az utódja? Valami nincs rendben, valamit tenni kéne… Ha mást nem úgy irányítani, hogy ne találkozzanak…

A JÓKAI SZÍNHÁZ BESZÁMOLÓJA:

A Whisky esővízzel című zenés vígjáték próbafolyamata finiséhez érkezett. Szász Péter komédiájának zenés adaptációját - Verebes István és Aldobolyi Nagy György alkotását – pénteken, azaz október 7-én 19,00 órai kezdettel mutatja be a Komáromi Jókai Színház, az 59. színházi évad első bemutatójaként.

whisky

„Általános érvényű tény – sajnos ― hogy a hatalom mindig gyáva, leptet, sumákol. Meghozza a döntést, s megpróbálja a felelősséget minél lejjebb utalni. A felelősöket is mindig máshol keresi. Ha valami kellemetlen intézkedést kell hozni, akkor annak mindig van valami olyan indoka, ami rajta kívül álló… Ez a darab arról szól, hogy a férfiak, gyávasága milyen helyzetbe hozza a nőket. Meg arról, hogy valami nincsen rendben…” – vallotta Verebes István, az előadás rendezője, aki öt év után egy rendezés erejéig visszatért Komáromba.

 

Az előadás díszletét Mira János m. v., jelmezeit Gadus Erika m. v. tervezte, koreográfusként – a társulatot szintén jól ismerő ― Bodor Johanna dolgozott a produkcióban. A nők, akik megpróbálják menteni, a menthetőt: Bandor Éva (Rácz Mariska), Csoma Judit m. v. (Koroda Klára), Szabó Szvrcsek Anita(Jablonkay Rézi), Varsányi Mari (Wolmuth Judit), Holocsy Krisztina (Janicsár Vilma), Tar Renáta (Viczián Alíz), Molnár Xénia (Krűgerné), Rák Viktória m. v. (Horcsek Linda) és Balaskó Edit (Vadas Rózsika). Aldobolyi Nagy György dalait megszólaltató zenekar: Pálinkás Andrássy Zsuzsanna, Farnbauer Péter m. v., Emmer Péter m. v., Varjú Attila m. v. 

süti beállítások módosítása