Jogellenes volt a Volf Katalin ellen indított fegyelmi eljárás

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa szerdán felmentő határozatot hozott a Volf Katalin első magántáncos, Kossuth-díjas, érdemes művész ellen indított fegyelmi eljárás ügyében.

volfkati

A 2011. február 21-én, Eldar Alijev megbízott balettigazgatóval kapcsolatos, a sajtóban is nagy port kavart konfliktus nyomán indult eljárás április 8-i határozatát a kormánybiztos a mai napon hatályon kívül helyezte. A fegyelmi eljárás a felülvizsgálat alapján jogellenesnek minősült. A végső határozat kimondja, hogy Volf Katalin és a vele együtt eljárás alá vont balettművészek a terhükre rótt fegyelmi vétséget nem követték el.

Horváth Ádám, a Magyar Állami Operaház miniszteri biztosa, a Nemzetierőforrás-minisztérium jóváhagyásával 2011. január 29-én Eldar Alijevet nevezte ki a Magyar Nemzeti Balett megbízott művészeti igazgatójává. Keveházi Gábort, aki 2010-ben pályázattal öt évre nyerte el a posztot, az előző napon felmentették. Alijev vezetőtársául Volf Katalint kérték fel, aki néhány hét után kifejezte, hogy nem ért egyet az új igazgató tevékenységével. Ezután kapott fegyelmit, amelynek ügyében az október 12-i felmentő határozat keletkezett.

süti beállítások módosítása