Új Színház-ügy: Tarlós figyelmezteti Csurkát

Csurkát a nyilatkozatai miatt bírálta leendő főnöke, Tarlós István.

Tarlós István úgy fogalmazott, ilyen jellegű nyilatkozataival Csurka István “veszélyezteti az Új Színház elképzelt, megvalósítandó programját és Dörner György igazgatói kinevezését.
“Csurka úrnak a közelmúltban megjelent írása” miatt volt szükség erre a lépésre – válaszolta az MTI érdeklődésére hétfőn a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatósága, utalva Csurka Istvánnak a Magyar Fórum című lapban Ascher Café címmel megjelent írására.

Dörner György színművész Csurka István drámaíróval, a MIÉP pártelnökével közösen nyújtott be pályázatot az Új Színház vezetésére. Tarlós István Dörner Györgyöt nevezte ki a teátrum élére, a döntést azonban sokan – köztük hazai és külföldi szakmai szervezetek és intézmények – bírálták, a kinevezés ellen tüntetés zajlott, petíció született.
Sajtóhírek szerint több író – Závada Pál és Szakonyi Károly – jelezte, nem szeretné, ha a színház az ő darabjaikat játszaná. Ugyanígy vélekedtek Sütő András és Sarkadi Imre örökösei is.

Tarlós István a Hír TV Rájátszás című szerdai műsorában Dörner György intendánsáról, Csurka Istvánról azt mondta, hogy ha nem politikusként, hanem drámaíróként gondolunk rá, akkor kijelenthető, hogy “korunk egyik legnagyobb drámaírója”.

Forrás: Fn24

 

INTERJÚK:

Interjú Ascher Tamással

Interjú Bérczes Lászlóval

Interjú Herczeg Tamással

Interjú Csiszár Imrével

Megszólalnak az ÚJ Színház színészei I. rész - Derzsi János, Száraz Dénes

Megszólalnak az Új Színház színészei II. rész - Takács Kati

Interjú Pozsgai Zsolttal

Megszólalnak az Új Színház színészei 3. - Pokorny Lia

Megszólalnak az Új Színház színészei 4. - Vass György

ÚJ SZÍNHÁZ-ÜGY: MEGSZÓLAL GÁSPÁR SÁNDOR

ÚJ SZÍNHÁZ-ÜGY: HÁMORI GABI LEVELE

MEGSZÓLAL GALKÓ BALÁZS

MEGSZÓLAL SZIKORA JÁNOS

CSURKA ISTVÁN ASCHER CAFÉ CÍMMEL ÍRT



süti beállítások módosítása