Bereményit támogatja a szakmai bizottság - a Thália pályázatról

Bereményi Géza pályázatát támogatta a Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös igazgatói posztjára a szakmai bizottság, és várhatóan a főpolgármester is őt nevezi majd ki a két intézmény élére.

Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a szakmai bizottság egyöntetűen Bereményi Géza pályázatát támogatta, és várhatóan őt is fogja kinevezni Tarlós István a posztra.

Bereményi Géza - Kossuth- és József Attila-díjas író, dalszövegíró, Balázs Béla-díjas filmrendező - úgy reagált, hogy a hivatalos eredményhirdetésig nem nyilatkozik terveiről. Annyit azonban megerősített, hogy csapatának tagja Kálomista Gábor, Herczeg Tamás és Csécs Tamás.

beremenyi

Kálomista Gábor producer - Magyarország egyik legnagyobb filmgyártója, a Megafilm vezetője - is csak annyit mondott, hogy együtt pályáztak, és Bereményi Gézához hasonlóan az eredményhirdetés után ígért részleteket elképzeléseikről. A Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös vezetői posztjára kiírt pályázatra Bereményi Géza és csapata mellett Harsányi Gábor színész - Dózsa Lászlóval közösen - és Megyeri László, a Thália Színház korábbi igazgatója adott be pályázatot.

A Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös igazgatására kiírt pályázat szerint az ügyvezető igazgató egyszemélyi felelős vezetőként irányítja majd a Thália Színház Nonprofit Kft.-t és a Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft.-t. Feladata lesz a két színház művészeti programjának részletes kidolgozása, a Mikroszkóp Színpad esetében a színházterem adottságainak figyelembe vételével, tekintettel a színház hagyományaira a kabaré műfajának megőrzésében és a Thália Színház egészének művészeti koncepciójával összehangolva.

A pályázatnak tartalmaznia kellett a két nonprofit társaság 2012. évben lezajló lehetséges egyesülésére vonatkozó művészeti, pénzügyi, szervezeti megvalósítási koncepciót is.

A Thália Színház ügyvezetői munkakörét a nyertes pályázó 2012. január 1-jétől öt éven át töltheti be. A Mikroszkóp Színpad esetében az ügyvezetői feladatokat szintén 2012. január 1-jétől 2016. december 31-ig láthatja el a nyertes külön díjazás nélkül.

süti beállítások módosítása