Szombathely átveszi a megyétől a Mesebolt Bábszínházat

Szombathely önkormányzata átveszi a Mesebolt Bábszínházat, amely eddig a Vas Megyei Önkormányzat intézményeként működött - erről döntött csütörtökön a szombathelyi önkormányzat közgyűlése.

A bábszínház átadásáról hétfői ülésén határozott a megyei közgyűlés, ugyanezen az ülésen hagyták jóvá azt a megállapodást is, amelynek értelmében állami tulajdonba kerülnek a megyei kulturális, közművelődési és oktatási intézmények is.
A megállapodás értelmében a megyénél marad a Savaria Szimfonikus Zenekar, amelyet a megye Szombathely várossal közösen tartott fenn és működtetett.
Szombathely közgyűlése külön ugyan nem tárgyalt a zenekar további fenntartásáról, de egy határozatban kinyilvánította, hogy továbbra is támogatni kívánja azt.

mese Lazáry Viktor (Fidesz) alpolgármester, ennek kapcsán elmondta: a szimfonikus zenekar fenntartója január elsejétől a Vas Megyei Közgyűlés, arról azonban januárban a két testület vezetése még egyeztetni fog, hogy milyen módon lehet a zenekart megnyugtató körülmények között működtetni.
Ha a megye esetleg úgy dönt, Szombathely városa akár a bábszínházhoz hasonlóan át is veheti a szimfonikus zenekart, ám erről először mindenképp a megyei közgyűlésnek kell határoznia, a város kész mindenfajta együttműködésre - hangoztatta.

süti beállítások módosítása