Vígan mulatnak szilveszter az erdélyi színházakban

Vígjátékokkal és kabaréműsorokkal mulattatják szilveszterkor nézőiket az erdélyi színházak, amelyek kínálata Marosvásárhelyen a leggazdagabb, ott ugyanis a közönséget több politikai kabaréműsorral is szórakoztatják.

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Anthony Marriott és Alistair Foot Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk című vígjátékát mutatja be. A csíkszeredai Csíki Játékszín a Gazdag szegények című zenés vígszínművel búcsúztatja az óévet. Jókai Mór műve alapján a szövegkönyvet Bognár Róbert és Schlanger András írta, Darvas Ferenc pedig Várady Szabolcs verseihez komponált zenét.csak A Kolozsvári Magyar Opera a BÚÉK 2012 című zenés-táncos kabaréműsorral szórakoztatja a közönséget szilveszterkor. A társulat művészei sikerszámokat adnak elő.
A szatmárnémeti Harag György Társulat a nagysikerű Chicago című Broadway-musicallel kedveskedik közönségének. A színház az előadás teljes bevételét a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programja számára ajánlja fel, amely daganatos betegségben szenvedő gyerekeket és azok családját segíti.

chicago1

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház László Miklós Illatszertár című darabját mutatja be. Az egyszerre vidám és megható szerelmi történet a múlt század eleji Budapest hangulatát idézi. A produkciót Béres Attila, a budapesti Operettszínház főrendezője állította színpadra. László Miklós 1936-ban írta a vígjátékot, amelyből 1940-ben filmet forgatottak Hollywoodban, 1963-ban musical is készült belőle - közölte a sepsiszentgyörgyi színház.
A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Verebes István Senki sem tökéletes, avagy nincs, aki hűvösen szereti című művét játssza pénteken és szombaton. A zenés vígjáték alapötletéül Billy Wilder Van, aki forrón szereti című filmje szolgált. Az előadást Kányádi Szilárd rendezte.
A marosvásárhelyi közönség több kabaréműsort is megtekinthet. Az egyiket Gáspárik Attila és Nagy István humorista szerzőpáros abból az alkalomból állított össze az előző évek sikeres jeleneteiből válogatva, hogy huszonegy évvel ezelőtt készültek el a Román Televízió magyar nyelvű adása számára a rendszerváltás után az első romániai magyar kabaréjelenetek. Ebből a kezdeményezésből nőtte ki magát a Gruppen-hecc társulat, amely az évfordulós előadáson kívül új kabaréműsort is készített.

süti beállítások módosítása