Kern András Garas Dezsőről

Számos legendás filmben Garas Dezső állandó partnere Kern András volt. A színészt az FN.hír24 szilveszter este értük el.

- Tudtuk, hogy beteg volt, de nem hittük, hogy Dezső ilyen hirtelen megy el. Az egyik utolsó tagja volt annak a páratlan nemzedéknek, amelyhez Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula is tartozik. Fél éve találkoztam vele utoljára a Ripacsok 30. születésnapi címlapfotózásán, melyet a Nők Lapja számára rendeztek – nyilatkozta a Hír24-nek Kern András.

– Nehéz kiragadni bármit abból a sok-sok dologból, amit tanultam tőle - folytatta. - Egy csomó színészi eszköz lassan öröklődik át az évek során. De egy valami mégis van, ami minden este beugrik, amikor a Játszd újra Samben lépek színpadra a Vígben. Harminc éve a darab főpróbája után udvariasan félrevont, és elmagyarázta, hogy annál a jelenetnél, amikor Humphrey Bogarttal beszélek, egy bizonyos ponton nagyon veszekedjek Humphrey-vel. Annyira komolyan vettem a tanácsát, hogy a mai napig rá gondolok, amikor ez a jelenet következik. Ez az emlék örökké el fog kísérni.

Szerző: Pásztor László

Pásztor László

süti beállítások módosítása