Kritikus Órák januárban – fókuszban az utánpótlás

A Színházi Kritikusok Céhe januárban is folytatja a K.O. – Kritikus Óra elnevezésű programsorozatát. 

Mi is a K.O.?

A K.O. egy adott előadást követő szakmai beszélgetés vagy közönségtalálkozó, melyen részt vesznek az alkotók, előadók is. A céh egy-egy tagjának moderálásával a nézők beavatást nyerhetnek a darab és az előadás készülésének, történetének, értelmezésének rejtelmeibe, és a művészekkel való közvetlen találkozáson túl lehetőségük van a beszélgetésben való aktív közreműködésre is. Január 9-14. között minden estére kínálunk programot az érdeklődő nézőknek.

Január 9-én Jákfalvi Magdolna a Katona József Színházban a Woyzeck című előadás után beszélget Ascher Tamás rendezővel és a színészekkel.

Új év, új elemek

Az új év új elemeket is hoz, hiszen új terepen jelentkezünk: a gyerekszínházban. A huszadik évadját ünneplő Kolibri Színház január 9-14. között különleges születésnapi rendezvénysorozatot tart Kolibri Ünnepi Mustra címen. Napközben a színház elmúlt két évtizedének legfontosabb, meghatározó darabjait játsszák, esténként pedig a kritikusok és az alkotók párbeszéde lesz a főszereplő: a nyilvános tematikus beszélgetésekre szeretettel vár minden érdeklődőt a Kolibri Színház és a Színházi Kritikusok Céhe.

cehlogo

Január 10-én este 10-kor a gyerek- és ifjúsági színházak új formai megoldásairól, az osztályterem színház műfajáról lesz szó a Proics Lilla vezette beszélgetésen. Másnap, január 11-én este 9 órakor Karsai György irányításával azt vizsgálják a beszélgetés résztvevői, hogyan jelennek meg a klasszikus irodalmi művek mai keretben illetve milyen aktuális társadalmi problémák tükröződnek az előadásokban. Január 12-én este 8 órakor Rádai Andrea a legkisebbeknek szóló csecsemőszínházról beszélget majd: a Small Size európai uniós projekt is itt mutatkozik be. Január 13-án este 9-kor a zenés színházról lesz szó, január 14-én este 6 órakor pedig a Kolibri Színház klasszikusai, az interaktív gyerekszínház kerül a középpontba – mindkét estén Sándor L. István moderálja a beszélgetést.

süti beállítások módosítása