A Moltopera bemutatkozása

Egy új operatársulat bemutatkozó koncertje. Ajánló.

Moltopera bemutatkozó koncertjére - március 11-én meg is ismétlik meg az előadást.

A credója szerint az operát újra "emberközeli élménnyé" tenni akaró társulat február 15-i koncertje fontos eseménynek ígérkezik Budapest komolyzenei életében. "Hatalmas kiváltság, hogy két héttel az első akkord felcsendülése előtt már a pótszékek is elkeltek. Azt hiszem, ennél nagyobb támogatást álmainkban sem remélhettünk, nagyon boldogok vagyunk, hogy a budapesti, magyarországi közönség ekkora bizalmat szavaz nekünk" - nyilatkozta Ágoston László, társulatigazgató.

A Moltopera

A Moltopera társulat (www.moltopera.hu) 2011 augusztusának végén alakult meg jórészt fiatal, épphogy végzett vagy a diploma előtt álló zeneakadémistákból. Céljuk, hogy új színt hozzanak a magyarországi operajátszásba: színházzá és mindenki számára fogyaszthatóvá tennék a műfajok királynőjét, tradicionális rendezésben, zenei átiratok, "popposítás" nélkül.

A Társulat tagjai és a koncert közreműködői:
Göncz Renáta, Gradsach Zoltán, Decsi András (csak március 11-én), Dani Dávid, Vámosi Katalin, Ágoston László, Kiss András és Sipos Marianna.

A Moltopera társulatának életkora átlag 24,8 év, de tagjai már így is tapasztalt zenészeknek számítanak, többen komoly szerepekkel a hátuk mögött. Programjuk az iskolákban és egyetemeken tartandó (szóbeli) ismeretterjesztő előadásoktól a koncerteken át 4 opera bemutatójáig terjed.
A februári bemutatkozó est után márciusban az újabb koncertek mellett meghallgatást is terveznek a részt venni szándékozó 30 év alatti énekesek számára.


moltopera-bemutatkozoplakat

*

Műsor

2012. február 15., szerda, 19:30 és 2012. március 11. vasárnap, 19:00

Mozart: Don Giovanni - Zerlina áriája (Göncz Renáta)
Weber: Euryanthe - Lysiart áriája (Gradsach Zoltán)
Donizetti: Szerelmi bájital - Nemorino áriája (Decsi András; csak március 11-én)
Verdi: Simon Boccanegra - Fiesco áriája (Dani Dávid)
Verdi: A szicíliai vecsernye - Elena bolerója (Vámosi Katalin)
Puccini: Gianni Schicchi - Schicci áriája (Ágoston László)
Verdi: Attila - Attila áriája (Kiss András)
Erkel: Bánk bán: Tisza-parti jelenet (Sipos Marianna)

Szünet

Mozart: Don Giovanni - részletek

Helyszín: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39., Nádor Terem

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz.hu/api/trackback/id/tr5011870973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása