Újdonságokkal vár a céh - Kritikus Órák februárban

Februárban nemcsak új helyszíneken, hanem új szerepkörben is bemutatkozik a Színházi Kritikusok Céhe által szervezett Kritikus Óra (KO) elnevezésű sorozat, illetve a beszélgetéseket vezető kritikusok.

A Közép-Európa Táncszínház lesz a vendége a Miskolci Nemzeti Színházban hetedik éve megrendezésre kerülő Tánchétvégének. A kortárs táncot népszerűsítő sorozatban február 24-25-26-án négy előadással mutatkozik be a társulat: az Aréna, Shakespeare-mesék, Altera Pars és ArTeRror előadásokat követően Artner Szilvia Sisso beszélget az alkotókkal és a közönséggel.

Február 27-én a FÜGE és a Szakkör Egyirányú út című előadása után Karsai György vezetésével kerül sor Kritikus Órára a MU Színházban. A beszélgetésen részt vesz Kovács Dániel rendező, valamint az előadásban szereplő színészek, Szandtner Anna, Polgár Csaba és Thuróczy Szabolcs. A 21.15-kor kezdődő találkozóra azokat a nézőket is várják, akik korábban látták az előadást.

kritikus

Februárban egy új programsorozat veszi kezdetét a Fogasházban, a Kéteséj elnevezésű rom-kvíz-show. A havi rendszerességgel megrendezésre kerülő „színműveltségi vetélkedőn” független színházi csapatok mérik össze tudásukat nemcsak egymásról, hanem a tágabb értelemben vett színházról: a városról, kulturális eseményekről, pletykákról, legendákról. A játékos kvíz-túrát a közönség mellett a Kritikus Óra zsűrizi. Február 26-án a Momentán Társulat vs. Gyilkosok.hu összecsapásán közreműködik Csáki Judit és Markó Róbert kritikusok, valamint vendégük, Orlai Tibor producer. A csapatoknak a kritikusok által összeállított, a kritika műfajához köthető feladattal is meg kell majd birkózniuk. A játékmesterek Bartsch Kata és Szabó Simon lesznek.

További információ: http://kritikusceh.wordpress.com/

süti beállítások módosítása