A londoni operaház fantomja a filmvásznon!

Számos hazai híresség, valamint a hazai musicalélet kiválóságai körében tartották meg Az operaház fantomja című musical ősbemutatójának 25. évfordulójára rendezett londoni gálakoncert filmváltozatának magyarországi premierjét a Puskin moziban.

A hagyományteremtőnek szánt rendezvényen részt vettek a Madách Színház művészei, akik 2003 óta töretlen sikerrel játsszák a musical magyarországi, non-replika változatát. A Viva la Musical! internetes portál szervezésében rendezett díszbemutató nem titkolt célja volt, hogy a külföldön jól bevált szokásnak megfelelően itthon is kellő hangsúlyt kapjon egy-egy ilyen színháztörténeti esemény. A filmvetítés előtt a londoni előadásban játszó Fantom, Ramin Karimloo videoüzenetben köszöntötte a magyar nézőket.

fantom1

„Nagyon tetszett a londoni előadás, de maga a rendezvény osztályon felüli volt, látványvilágában, valamint a meghívott művészek körét tekintve is méltó ünneplése volt ennek a remek előadásnak. Remélem, hogy igazi hagyomány teremtődik ezzel a musical világában itthon!" – mondták egybehangzóan a vetítést követően Koós Réka és Végvári Eszter színművészek.

Az állófogadáson kiemelt téma volt a művészek között a külföldi díszelőadás, hiszen egyre több színész utazik külföldre egy-egy előadás megtekintése miatt. A vetítést követően kivétel nélkül minden vendég méltatta a londoni előadás lenyűgöző látvány- és hangzásvilágát, nem beszélve a kiemelkedő színészi teljesítményekről.

fantom3

A díszelőadáson részt vettek többek között a magyar előadás Fantomjai – (Sasvári Sándor, Csengeri Attila és Posta Victor), Christine-jei (Mahó Andrea, Fonyó Barbara és Krassy Renáta), de nagy érdeklődéssel nézték az előadást az X-Faktor és a Csillag születik című tehetségkutató műsorok felfedezettjei, Kocsis Tibor és Vásáry André, valamint a nemrégiben a Madách Színházban debütált Muri Enikő is.

fantom4

A díszbemutató napján megjelent az előadás magyarországi kiadása DVD-n és Blu-ray lemezen is a Select Video gondozásában, melynek különlegessége, hogy a magyar felirat megegyezik a Madách Színházban futó előadás szövegével, melyet Galambos Attila fordító jegyez.

 

Forrás: www.vivalamusical.hu, Fotó: Schmidt Barbara

süti beállítások módosítása