Független színházi műhely nyílik - A Tűzraktér után szabadon

Új színházi befogadó műhely és játszóhely nyílik Budapesten, a Soroksári úton: a Malomudvar Színházi Műhely független produkciók létrehozására és workshopok megrendezésére kínál lehetőséget márciustól.

A Malomudvar Színházi Műhely a főváros legújabb független színháza, ahol alternatív társulatok, egyetemi színházak, különböző alkotóközösségek munkáit kívánják bemutatni.
A műhely a korábban a Tűzraktérben működő Radikális Szabadidő Színház szervezésében, az Art Sector Alapítvány támogatásával nyílik meg a Soroksári út 48. szám alatt, a Nemzeti Színházzal szemben, a Malomudvarban, ahol egy 200 négyzetméteres teret alakítottak át változatos technikai és vizuális lehetőségeket kínálva az alkotómunkához - olvasható a színház közleményében.

Mint írják, a Tűzraktér és azon belül is a Radikális Bázis, számukra alkotóműhely, közösségi tér, találkozások helyszíne, a napi gyakorlat és kutatás rituális tere volt. A társulat keresett egy helyet, ahol folytathatja a munkát. Mint írják, a Malomudvarban újraélesztik és kiteljesítik a Tűzraktér színházi szellemiségét. 
A Malomudvar nyitóelőadásán, március 7-én Moliére Mizantróp című műve látható - a társulat ezzel a produkcióval búcsúzott Hegedű utcai otthonától, a Tűzraktértől. Most az előadás felújított változatával nyitják új színházukat.
Március 1. és 18. között Talált tárgy - színházi kutatóműhely címmel rendeznek programot, az itt készült produkció bemutatóját 17-18-án tartják. Március 23-án Parti Nagy Lajos Ibusár című művének, az egri Földszint 2. Színház produkciójának budapesti bemutatója látható, Nádasy Erika előadásában, Szegvári Menyhért rendezésében.
Március 29-én és 30-án a Radikális Szabadidő Színház Oberon's Worlds című előadását tűzik műsorra, amelynek nemzetközi bemutatóját Lisszabonban tartják áprilisban.

süti beállítások módosítása