Tízmilliós önkormányzati kölcsönt kap a Bárka Színház

Tízmillió forintos tagi kölcsönt szavazott meg a józsefvárosi képviselő-testület a Bárka Színház havi fizetőképességének és működésének biztosítására csütörtöki ülésén.

A kerületi fenntartású színházat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) január 1-jén átvette volna, azonban ezt jogértelmezési kérdések miatt még nem tudta megtenni. Az idei költségvetésben az egyetem már megkapta a Bárka további finanszírozásához szükséges forrást, azonban a tulajdoni helyzet rendezéséig nem tud közvetlenül támogatást folyósítani a színháznak.

barka

A kulturális intézmény folyamatos működésének biztosítására 10 millió forint összegű kamatmentes kölcsönt szavaztak meg a képviselők Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester javaslatára. Ezt a határozat értelmében idén október 31-ig kell visszafizetni az NKE-től beérkező forrásokból, valamint az állami támogatásból.

A városrész vezetője korábban jelezte: fontosnak tartja, hogy a kerület támogassa a színházat egészen addig, míg a teátrum jogi helyzete mindenki számára megnyugtatóan rendeződik.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása