Last minute színházjegyek a Tavaszi Fesztiválon

Még kapható néhány jegy a Tavaszi Fesztivál színházi előadásaira. Egy elképesztő cirkusszínházi pordukciót és egy Purcărete rendezést láthatnak az érdeklődők!

Itt és most
A Compagnie L'immédiat előadása

Nemzeti Színház - Nagyszínpad | Március 20. és 21. | 19:00

Last minute ár: Egyet fizet kettőt kap! (Ez közel 1200 forintra jön ki)

Camille Boitel és a Compagnie L’immédiat Itt és most című előadása a Nemzeti Színház Nagyszínpadán szerepel március 20-án és 21-én (kedden és szerdán) este. A fizikai színház és a kortárs cirkusz burleszkszerű egyvelege fifikás szerkezetei és lélegzetelállító akrobata-akciói sorával egyaránt várja a felnőtt és a nyolc év feletti gyerek nézőket.

További információ az előadásról.

L_immediat2_cVincent_Beaume

Caragiale: Farsang
A Radu Stanca
Nemzeti Színház (Nagyszeben) előadása

Nemzeti Színház - Nagyszínpad | Március 23. és 24. | 19:00

Last minute ár: Egyet fizet kettőt kap! (Ez közel 1200 forintra jön ki)

Március 23-án és 24-én (pénteken és szombaton), szintén a Nemzeti Színház Nagyszínpadán a világszerte ismert Silviu Purcărete rendezését, Caragiale Farsang című, dupla szerelmi háromszögön alapuló vérbő komédiáját láthatják. A Radu Stanca Nemzeti Színház (Nagyszeben) ezzel az előadással ismét bizonyítja, mennyire ereje teljében van. A pénteki előadást közönségtalálkozó követi az alkotókkal és közreműködőkkel a színház nézőtéri büféjében.

További információ az előadásról.

Farsang2_sebastian_marcovici

Vitézy Zsófia így nyilatkozott a Tavaszi Fesztiválról - a Magyar Nemzet cikkéből:

(...) A szakmai szövetségek régóta hangoztatják: több évre előre kellene biztosítani az évente megrendezendő, nem egyszeri fesztiválok költségvetését, mert csak így tervezhető a program, a művészek naptára sok évre előre be szokott telni.

„Nálunk azt nehéz megvalósítani, ami a franciáknál vagy az angoloknál megy: például összeáll egy társulat egy olyan nagyszabású operára vagy zenés színházi előadásra, amely csak két–három év alatt valósítható meg, és erre kapnak támogatást. A Visegrádi Alap vagy az Európai Unió többéves kulturális projekteket finanszíroz, nálunk ehhez nem is annyira a pénz, a megfelelő törvényi háttér hiányzik. A rendszeres művészeti fesztiváljaink hasonló gondokkal küzdenek, mint a színházaink: a költségvetés nem áthúzódó, minden az évenként, január–februárban véglegesedő költségvetéstől függ. Pedig a kultúra és művészet a válság időszakában kiemelt figyelmet érdemelne. A nagy beruházásokkal szemben nem igényel hatalmas befektetést, ugyanakkor a kulturális infrastruktúra kiépítése és fenntartása minőségi munkaerőt foglalkoztat, fogyasztást, turizmust generál, nem is beszélve a művészet társadalom-lélektani hatásairól.” Vitézy Zsófia hangsúlyozza, a magyar művészet régóta az egyik legversenyképesebb exportcikkünk, és a nemzetközi művészet az egyik legfontosabb mobilizáló tényezővé vált a világban. Folytatás itt.

zsofia

Vitézy Zsófia, Fotó: Székelyhidi Balázs MNO

Jegyek válthatók:

A Budapesti Tavaszi Fesztivál közönségszolgálatán:

1066 Budapest Mozsár u. 16. (hétköznap 11-16 óra között)

Telefon: (06 1) 486-3311

E-mail: jegy@fesztivalvaros.hu

A Nemzeti Színház Jegyirodjában: 

Budapest, VI., Andrássy út 28. (hézköznap 10-18 óra, szombaton és vasárnap 11-19 óra között)
Telefon: 373-0963, 373-0964, 373-0995, 373-0996; fax: 331-2837

A Nemzeti Színház jegypénztárában:

1095 Budapest, IX. kerület, Bajor Gizi park 1.
Telefon: 1-476-6800, 1-476-6868 Jegypénztár
E-mail: szervezes@nemzetiszinhaz.hu 

süti beállítások módosítása