Bozsik Yvette közleménye - Valóban lemond a Trafóról

Bozsik Yvette szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében kijelenti, hogy a 2012. július 1-én esedékes kinevezését a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezetői posztjára nem áll módjában elfogadni.

 

A közleményt változtatás nélkül olvashatják:

 

"Bozsik Yvette bejelentette Tarlós István főpolgármesternek, hogy a 2012. július 1-én esedékes kinevezését a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezetői posztjára nem áll módjában elfogadni.

Az Érdemes és Kossuth-díjas művész szerint pályázatának beadása pillanatától kezdődően az őt érő személyes és szakmai támadások, nevének és eddig elért eredményeinek lejáratása és besározása a rá váró munka ellehetetlenüléséhez vezetett, a hazai és a nemzetközi művészeti közvélemény félretájékoztatása, személye ellen hangolása pedig méltatlan helyzetet állított elő.

Bozsik kiemelte, hogy a Trafó - Hálózatba kötve konferencia szervezői és felszólalói a minimálisan elvárható bizalom helyett mindent megtettek annak érdekében, hogy bizonygassák vezetői alkalmatlanságát, és ezzel a Trafó megszüntetését vizionálják. Tették ezt a szakmai aggodalom és hozzáértés, a független civilek álarcában úgy, hogy közben a pályázaton vesztes előző vezető támogatói között volt olvasható néhányuk neve, és többen munkakapcsolatban álltak a Trafóval.

Bozsik Yvette mélységes sajnálatát fejezi ki mindazon együttesek és alkotók felé, akik bizalmukkal támogatták, és azon művészek felé is, akik reménykedtek egy nyitottabb, sokszínűbb, együttműködőbb Trafó létrehozásában."



forrás: Bozsik Yvette Alapítvány

süti beállítások módosítása