Ősszel lehet új igazgatója a soproni Petőfi Színháznak

Ősszel, a következő évad kezdetén lehet új igazgatója a soproni Petőfi Színháznak - közölte csütörtökön az MTI-vel a városháza sajtófőnöke.

Kuslics Balázs elmondta: csütörtökön arról határozott a megyei jogú város közgyűlése, hogy pályázatot ír ki a teátrumot is üzemetető Pro Kultúra Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjára. A szeptember elsejével hivatalba lépő új vezető nevezheti majd ki a leendő színházigazgatót.
A képviselőtestület által zárt ülésen tárgyalt, az MTI birtokába jutott előterjesztés szerint azért kell kiírni az ötéves megbízatásra szóló pályázatot, mert lemondott tisztéről Nyerges Ferenc, a kft. 2010 novemberében megválasztott vezetője. 

sopron A közgyűlés által most elfogadott javaslat szerint augusztus utolsó napjáig a régi vezető és helyettese kettős ügyvezetéssel irányítja a társaságot.
Az előterjesztésben az olvasható: a kft. tavaly 780 milliós bevétellel és 737 milliónyi kiadással zárta évét. A poszt elnyerésének feltétele a szakirányú felsőfokú végzettség, legalább fél évtizedes szakmai gyakorlat, Az elbírálás során előnyt jelent a nonprofit szférában, illetve előadó-művészeti szervezetnél szerzett legalább ötéves vezetői tapasztalat.
Darvasi Ilona, a Petőfi Színház igazgatója március közepén mondott le posztjáról, miután a színház fenntartója nem hosszabbította meg Huszti Péter művészeti tanácsadó szerződését. Mint az MTI-nek akkor elmondta, március 12-én nyújtotta be felmondását, amely április 12-én lép hatályba.

süti beállítások módosítása