A "Titkosügynök" Avignonban

Napokon belül bemutatják az első "Armel-operát" Avignonban.

Armel Operafesztivál amerikai produkcióját, Michael Dellaira A titkosügynök című darabját 2012. április 18-án 20.30-kor tűzi műsorára a Theatre d ‘Avignon.

Az eddig példátlan esemény különleges meghívás eredménye. Avignon város vezetése és művészeti elitje valamint az Armel Operafesztivál vezetése között 2010 óta folytak tárgyalások az egyedülálló együttműködésről, melynek keretében a magyar ötletből született, magyar helyszínen megvalósított nemzetközi fesztivál 2014-től itt, Avignonban is bemutathatja teljes fesztiválprogramját.

armelavignon1
Az avignoni operaház

A fesztiválprogram így egy adott évadban két alkalommal lesz látható, Avignon pedig a Fesztivál másodlagos helyszínévé válik.

A 2014-es teljes bemutatkozást megelőző két évben (2012-ben és 2013-ban) a teljeskörű együttműködés előkészítéseként az Armel Operafesztivál egyik azévi produkciója kap bemutatkozási lehetőséget Avignonban.

Idén a választás a New York-i Center for Contemporary Opera nagy sikerű darabjára, Sam Helfrich rendezésére esett, mely a terrorizmus problematikáját boncolgatja egy századeleji tragikus esemény bemutatásán keresztül.

armelavignon2
Miksch Adrienn és Nicolas Rigas a Titkosügynökben

A fesztiválváros azonban nem csupán az amerikai társulatot látja vendégül a produkció erejéig. Velük utazik hazai büszkeségünk, az előadást kísérő Szegedi Szimfonikus Zenekar is, valamint természetesen a darab főszereplői, a 2011-es Armel Operaverseny döntős énekesei, Miksch Adrienn (a zsüri különdíjasa) és a görög-francia származású Nicolas Rigas is.


(forrás és fotók: Armel Operafesztivál)


A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz.hu/api/trackback/id/tr2211872863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása