Egy érvényes pályázat érkezett az Átrium mozira

Egy érvényes pályázat érkezett be a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt. által az Átrium mozi értékesítésére márciusban kiírt pályázatra - közölte Körösvölgyi Zoltán, a Budapest Film Zrt. vezetője az MTI érdeklődésére.

Elmondta, hogy a pályázat, amelyet közjegyző előtt bontottak fel csütörtökön, a formai követelményeknek megfelel, értékelésére a tervek szerint jövő hét kedden kerül sor.
Az Átrium mozi értékesítésére azt követően írt ki március 22-én új pályázatot a vagyonkezelő, hogy a januárban lezárult pályáztatás eredménytelen volt. A Budapest Film tulajdonát képező, egy évtizede üresen álló ingatlant 111,4 millió forint + áfa áron kínálták. A pályázat benyújtásának időpontja április 19. volt.
Az előző pályáztatás alkalmával a pályázati anyagot két cég vette fel, de ajánlatot csak a Merlin Színházat működtető nonprofit kft. nyújtott be, amely viszont a kiírásban feltételként meghatározott bánatpénzt a pályázatban szereplő határidőig elmulasztotta megfizetni. Ezért a pályázatot eredménytelennek nyilvánították, és az eljárás megismétlése mellett döntöttek.

atrium Magács László, a Merlin Színház igazgatója az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy a pályázaton a mögötte álló támogatói körrel a színházat működtető nonprofit kft. ismét elindult. Az Átrium Film-Színházról alkotott elképzeléseik a Merlin Színház honlapján olvashatóak - tette hozzá.
A Merlin Színház Átrium moziba való költözése tavaly nyáron merült fel, miután kiderült, hogy szerződésük lejárta után nem maradhatnak eddigi játszóhelyükön. A főváros és a színház vezetése tárgyalt is erről - a fővárosi vezetés által is támogatott - megoldásról.
A Fővárosi Közgyűlés még szeptember közepén döntött arról, hogy közszolgáltatási szerződést köt a Merlint működtető Angol Nyelvű Színház Közhasznú Alapítvánnyal. Az eredetileg 2011 végéig szóló szerződést decemberben további három évre meghosszabbította a főváros.

süti beállítások módosítása