Színiiskolák második nemzetközi találkozója Békéscsabán

A Színitanház szervezésében idén második alkalommal kerül megrendezésre a SZINT, a Színiiskolák Nemzetközi Találkozója, május 4-e és 6-a között az Ibsen Házban. A fesztiválra, melynek legfontosabb célja az iskolák közti kapcsolatteremtés, valamint egymás módszereinek megismerése és elsajátítása, Ukrajnából és Szerbiából is érkeznek vendégek.

A Kijevi Színművészeti Egyetem, az Újvidéki Színművészeti Akadémia szerb és magyar tagozata, a Pesti Magyar Színi Akadémia és a Kaposvári Egyetem diákjai érkeznek május 4-én Békéscsabára, hogy három nap alatt a Színitanház hallgatóival együtt workshopokon vegyenek részt, bemutassák egymásnak vizsgadarabjaikat, s a különböző tanítási módszerek, színházművészeti felfogások hatására rengeteg tapasztalattal gazdagodjanak. A fiatalok ízelítőt kaphatnak bohócmesterségből Greifenstein János vezetésével, valamint betekinthetnek az artisták világába is André Rolland tissue-gyakorlatai segítségével.

sziniisk_tal_2_087_cr_627_20110516205817_341Részlet egy tavalyi előadásból (forrás: bekesmegye.com)

Az idei találkozó az antik és az orosz drámairodalom jegyében telik majd, Csehov és Vampilov mellett Szophoklész műveit is bemutatják a színiiskolások. Az előadások látogatása díjmentes.

süti beállítások módosítása