"Egy bonyolult ügyről" - Alföldi Mágnás Miskája Szegeden

Ironikus fricskákkal teli Mágnás Miskát állít színpadra Alföldi Róbert idén nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Stohl András alakítja a címszerepet a darabban, mely arról szól: mennyivel fontosabb a külcsín, mint a valóság.

Megkezdték az előkészületeket a szegedi Dóm téren színre kerülő Mágnás Miska bemutatójára az alkotók: nemrég megtörtént a díszlet- és jelmeztervek elfogadása, hétvégén pedig már a táncosokkal próbál Alföldi Róbert. Bár sok frappáns ötletről nem szeretné lerántani a leplet a rendező, annyit elárult, hogy egy gigantikus konyhába és egy áthallásos elemekkel tűzdelt gazdaságba képzelte el Menczel Róbert díszlettervezővel az operettet.

alfoldi

Kiderült, hogy a műfajtól megszokott mézes-mázas, édes-bús koncepció helyett Alföldi fejében egy finoman szurkálódó, ironikus fricskákkal teli Mágnás formálódik. „Ha ezt a darabot jobban megnézzük, elég bonyolult ügyről szól. Arról, hogy szegény nagyképű emberek hogyan szeretnének másnak látszani, és miként hisznek el a külcsín miatt bármit, ami egyébként a va lóságban nem úgy van. Mindebből pedig mennyi zűrzavar, hamisság és hazugság következik. Társadalmilag mostanság ez erősen aktuális téma." – mondja a rendező.

Alföldi nevéhez fűződik a Szegedi Szabadtéri Játékok egyik korábbi nagy operett sikere, amellyel a fesztivál új alapokra helyezte az operettjátszást. Ismét egy igényesen kivitelezett, ugyanakkor szórakoztató előadásra lehet számítani augusztus 17-én, 18-án, 19-én és 20-án a Dóm téren, nem kisebb nevekkel a színpadon, mint Stohl András – aki a címszerepet alakítja –, Molnár Piroska, László Zsolt, Znamenák István, Rácz Rita, Haja Zsolt, Náray Erika, Radnay Csilla és Szatory Dávid.

 

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

süti beállítások módosítása