Már előkészítették a támogatási pályázatokat!

Az előadóművészeti szervezetek támogatására szolgáló pályázatokat - köztük a független színházakét is - már előkészítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), kiírásukkal azonban meg kell várniuk egy áprilisi kormányhatározat végrehajtását.

Mint Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár az MTI érdeklődésére csütörtökön elmondta, az előadóművészeti szervezetek számára kiírandó pályázatok előkészítését elvégezték.

judit Kiemelte, hogy kiírásuk már megtörténhetett volna, ám a Széll Kálmán-terv kiterjesztése keretében megvalósítandó egyes intézkedésekről szóló kormányhatározat az EMMI számára mintegy 6,7 milliárd forintos zárolást rendelt el, amelynek végrehajtása jelenleg is zajlik.
A tárca által összeállított zárolási javaslatban a pályázati keret - amely mintegy 1 milliárd forint - nem szerepel ugyan, de végleges döntés egyelőre nem született, mert a zárolási javaslatot a Nemzetgazdasági Minisztériumnak jóvá kell hagynia. A jóváhagyás megszületéséig pedig az EMMI-nél - minden ágazatra vonatkozóan - kötelezettségvállalási moratórium van érvényben.
Az előadóművészeti pályázatok meghirdetésének sürgősségére való tekintettel - a pályázatokra vonatkozóan - e moratórium alól a kulturális terület felmentést kért ugyan, a döntés azonban még nem született meg - mutatott rá Hammerstein Judit.

süti beállítások módosítása