Volt egyszer egy Mikroszkóp Színpad

Az utolsó kabaré regényéről írt könyvet a Defekt Duó egyik tagjaként is ismert humorista, Markos Zoltán.

markosZoltanMarkos  a kor krónikása is egyben. 2005-ben jelent meg A Mikroszkóp fantomja című könyv a szerkesztésében, mely a Sas-korszak húsz évét mutatja be, előadásrészletek segítségével. Ennek ajánlójában foglalta össze színháza és saját maga ars poetica-ját is: „Mindig egy dolgot képviseltünk, nem mentünk el semmilyen divatos, szélsőséges irányba, akkor voltunk magyarok, amikor a mai hangos hazafiak internacionalisták voltak, s akkor lettünk internacionalisták, amikor az internacionalisták mindenkinél magyarabbak lettek.”
2007-ben pedig az ismert kritikussal, Molnár Gál Péterrel egy könyvvel emlékeztek meg a múltról és a jelenről, Negyven éves a Mikroszkóp színpad címmel.

 

A Volt egyszer egy Mikroszkóp Színpad című könyvében a Mikroszkóp Színpadnak és Sas József munkásságának állít emléket. A negyvennégy év történetét áttekintő kötetben külön fejezet jutott a kabaré állócsillagának, Hofi Gézának is. A cím egyben tisztelgés Nagy Endre és a kabaré első regénye előtt – tudhattuk meg a szerzőtől. A könyvből részleteket olvashatnak, és egyben megvásárolhatják itt.

 

A szerzővel a Tabu Tévé készített interjút, amit itt megnézhetnek

süti beállítások módosítása