Bergman a Radnóti jövő évadában!

Négy bemutatóval,  Bertolt Brecht, Ingmar Bergman, Nényei Pál és Gogol egy-egy darabjával várja a jövő évadban a közönséget a fővárosi Radnóti Miklós Színház - hangzott el a pénteki évadzáró társulati ülésen.

Bálint András igazgató az elmúlt évadot összegezve a sikeres bemutatókat és a színház 102 százalékos látogatottságát emelte ki. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az évadban 52 ezer néző vett részt a Radnóti Színház előadásain.
A 2012/2013-as évad első bemutatója Bertolt Brecht és Paul Dessau Kurázsi mama és gyerekei című műve lesz Kováts Adél főszereplésével, Zsótér Sándor rendezésében. A premiert október 14-én tartják.
December 2-án mutatják be Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művét, amelyet Bálint András állít színpadra Szávai Viktóriával és Schneider Zoltánnal.
Nyikolaj Vasziljevics Gogol Holt lelkek című művét Rudolf Péter főszereplésével viszik színre, Valló Péter rendezésében. A közönség 2013. január 27-én láthatja először a produkciót.

jovo Nényei Pál Mozgófénykép című darabját a tervek szerint 2013 áprilisában tűzik műsorra. Az előadást - amely "zenés magyar filmvégjáték a boldog, 1944. március 19. előtti időkből a férfias Törzs Jenővel, a végzet asszonya Karády Katalinnal, a nők bálványa Jávor Pállal, a bájos Perczel Zitával és a mókás Kabos Gyulával" - Göttinger Pál rendezi Szervét Tibor főszereplésével.
A Radnóti Színház repertoáron tartja Spiró György Prah, Szabó Magda Bárány Boldizsár, Heltai Jenő Naftalin, Lars von Trier A Főfőnök, Tennessee Williams Vágyvillamos, Térey János Protokoll, Georges Feydeau Bolha a fülbe című darabját, valamint Bálint András Úr és kutya című estjét.
Az idei évadban - a társulat és a közönség szavazatai alapján - Kováts Adél a legjobb színésznő, Gazsó György a legjobb színész díját nyerte el, Szervét Tibor pedig közönségdíjat kapott. A színház nem színész dolgozóinak díját Daróczi Gabriella női öltöztető tárvezetőnek ítélték oda.

Valló Péter főrendezővel készült friss interjúnkat itt olvashatják.

süti beállítások módosítása