Így készül - Egy Báthory próbáról

A TV2 Kalandjáratának stábja ellátogatott a készülő Báthory musical-opera zenei próbájára, ahol mikrofonvégre kapta a főszereplőket és az alkotókat. Lessenek be velünk a kulisszák mögé! Bemutató július 13-án, pénteken a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

 

Legenda vagy valóság? Koncepciós ügy vagy beteljesületlen szerelem? Gyilkos vagy áldozat? Báthory Erzsébet: a nő, az anya, a feleség, a szerető. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad ősbemutatója egy legendás nőalakot és egy máig vitatott történelmi korszakot dolgoz fel, stílus- és műfajteremtő formában.

Báthory Erzsébet című musical-opera a Szabad Tér Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös vállalkozásában születik meg. Az alkotók azt a hagyományt folytatják, mely a magyar történelem és kultúra meghatározó személyiségeit kortárs magyar szerzők új művein keresztül állítja a figyelem középpontjába. A nagy ívű dallamvilággal megalkotott, operai igénnyel megkomponált musical a féltékenység és hatalomvágy által ostromolt nőalakot festi elénk három estén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A címszerepet Benedekffy Katalin alakítja, a produkció további főszereplői Miller Zoltán, Szemenyei János, Szomor György - aki a mű zeneszerzője is - és Zöld Csaba. A szövegkönyvet Miklós Tibor írta, a hangszerelő Pejtsik Péter, a produkció koreográfusa Novák Péter, jelmeztervezője Kiss Borcsa, díszlettervezője Vereckei Rita, rendezője pedig Bagó Bertalan.

süti beállítások módosítása