Fesztivál a határon az Operett művészeivel

Az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósult FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont megnyitásával és négynapos fesztivállal ünnepli Mosonmagyaróvár az állami ünnepet augusztus 17. és 20. között. Fellépnek az Operettszínház művészei, Mága Zoltán, a Tankcsapda, a Budapest Bár és sokan mások.

Mosonmagyaróvár hazavárja az ünnepre mindazokat, akik a városhoz kötődnek, és onnan elszármaztak akár az ország más tájaira, akár a világ bármely részére – mondta Nagy István polgármester az MTI-nek a programot beharangozó sajtótájékoztatót követően.
 A Nyári Fesztivál - Szent István-napok kiemelkedő eseménye lesz a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont átadása augusztus 17-én. Már a megnyitót követő éjszaka kipróbálhatják a Futura játékait a legkíváncsibb érdeklődők, nem kell várniuk másnapig.
 Augusztus 18-án fellép egyebek között a Benkó Dixieland Band, a Hooligans, a Tankcsapda és a Budapest Broadway Band. Másnap a Budapest Bár, a Group'n Swing, továbbá Mága Zoltán és az Operettszínház művészei vendégszerepelnek Mosonmagyaróváron – ismertette a részleteket Csiszár Péter, a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón.

299324_10150304170797862_1739131379_nFotó: Group'n Swing

Augusztus 20-án ünnepi mise keretében szegik meg az új kenyeret, majd átadják a Pro Urbe-díjakat. Napközben a gyerekeket az Alma Együttes szórakoztatja, az ünnepre pedig a Magyar Állami Népi Együttes Naplegenda című produkciója helyezi fel a koronát.
 A Szent István Napokhoz kapcsolódva közel harminc mesterség művelője mutatkozik be a közönségnek. A fesztivál programját a Szigetköz színei című Moson megyei tárlat és a Mosoni hangulatok című fotókiállítás színesíti. A négynapos fesztivált táncház zárja, amelyen az állami népi együttes tagjai együtt táncolnak majd a kistérség és a város néptánccsoportjaival és a táncos kedvű közönséggel.
 A szervezők bíznak benne, hogy az idei fesztivált a tavalyihoz hasonló érdeklődés övezi, amelynek programjait több tízezer ember tekintette meg. A helyszín változatlan, idén is a mosoni városrészben tartják a Szent István-napokat.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása