Ertl Pétert nevezték ki a Nemzeti Táncszínház igazgatójának

Ertl Pétert nevezte ki a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. ügyvezetőjévé Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 2013. január 1-jei hatállyal.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a nyár elején írt ki pályázatot a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjára. A felhívásra három anyag érkezett be a megadott határidőig - közölte a kultúráért felelős államtitkárság.

tanc Mint írják, Balog Zoltán döntését az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló törvény értelmében szakmai bizottság segítette, amely az elutasított pályázatokat egyhangúlag nem támogatottnak, míg a nyertes Ertl Péter pályázati anyagát egyhangúlag támogatottnak minősítette.
Ertl Péter korábban 20 évig előadóként, tánckari asszisztensként, valamint koreográfusként dolgozott a Honvéd Együttesben, 2006-tól a Nemzeti Táncszínház igazgatóhelyetteseként tevékenykedik. Igazgatói megbízása 2013. január 1-jétől 2017. december 31-ig tart.    
A www.kormany.hu oldalon megtalálható pályázati kiírásban emlékeztetnek arra: a Nemzeti Táncszínház alapfeladata, hogy országos és nemzetközi, a táncművészet egészét és minden ágát befogadó színházi tevékenységet folytasson. A táncművészet sokszínűségének és értékeinek gyarapításával, az előadásoknak a közönség széles rétegeihez való eljuttatásával idehaza és külföldön kezdeményezően képviselje és menedzselje a nemzet táncművészeti értékeit.
A Nemzeti Táncszínház vezetésére ezt megelőzően tavaly júliusban írtak ki pályázatot. Akkor az intézményt jelenleg vezető Török Jolán elmondta, úgy pályázott, hogy csupán egy évig marad a vezetői székben. Hangsúlyozta, hogy a pályázatában olyan jövőképet rajzolt fel az akkor 10 éves Nemzeti Táncszínház élén szerzett tapasztalatai alapján, amely az utódja számára biztos alap lehet az intézmény további működtetésében.
A Nemzeti Táncszínház igen sokrétű munkát végez, egyfelől befogadó színházként működik, de számos produkciót hoz létre önállóan és koprodukcióban is - emelte ki, hangsúlyozva, hogy modern táncszínházi alkotóknak éppúgy teret ad, mint a hagyományokat őrző és feldolgozó néptáncegyütteseknek, valamint széles körű, gondosan felépített ifjúságnevelési tevékenységet is folytat.
"Úgy gondolom, hogy az utódomnak, aki a 2012-13-as évad műsoráért már felelős lesz, a hivatalba lépését megelőző félévet velem, velünk kell töltenie. Hiszen az elsőrendű célom az, hogy a táncszínházat precízen, rendben adjam át a jövendő ügyvezetőnek" - hangsúlyozta Török Jolán, akinek megbizatása december 31-ig szól.

Forrás: Színház.hu, MTI

süti beállítások módosítása