Szentivánéji álom készül az M Studiónál

Új előadás próbáival és fesztiválszerepléssel kezdi az évadot a sepsiszentgyörgyi M Studio.

A Félsziget Fesztivál Művésztelepén nagy népszerűségnek örvendett az M Studio színészei által tartott mozgás-workshop, a tűztánc-bemutató valamint a több, mint 150 érdeklődőt vonzó A behajtó című előadás. A társulat így új energiákkal, Orbán Levente személyében egy új taggal is bővülve kezdi a 2012-2013-as évadot.

A Shakespeare-sorozat folyatásaként augusztus végétől zajlanak Uray Péter vezetésével a Szentivánéji álom című előadás próbái. A produkcióban az M Studio társulata 4 vendégszínésszel egészül ki, akik közül Sânziana Tarța bukaresti színésznővel A per című előadásban már találkozhatott a sepsiszentgyörgyi közönség. Uray Péter rendező-koreográfus társalkotói az előadás létrehozásában Carmencita Brojboiu díszlettervező valamint Sándor L. István dramaturg. Az előadás tervezett bemutatójának időpontja november eleje.

m_studio

Az új évadban ismét számos fesztivál- és vendégjáték-meghívásnak tesz eleget a társulat. Így október elején a gyulafehérvári nemzetközi színházi fesztiválra kapott meghívást az Othello és hőn szeretett Desdemonája című előadás, Mihai Măniuțiu rendezésében, novemberben pedig az ez évben Nagyváradon megrendezésre kerülő Interetnikai Színházi Fesztiválon vesz majd részt a Mint a fagyöngy. A tervek szerint az évadban sor kerül a Gemza Péter rendezésében létrejött produkció budapesti, pécsi valamint jászberényi vendégjátékára is.

süti beállítások módosítása