'Fogyóban a tartalékok!' - A FESZ újabb levele

További információt kér az Emberi Erőforrások Minisztériumát érintő zárolás Kulturális Államtitkárságra vonatkozó mértékéről a FESZ.

Kultúráért Felelős Államtitkárság Emberi Erőforrások Minisztériuma 1055 Budapest, Szalay u. 10-14.

Tárgy: további információ kérése az Emberi Erőforrások Minisztériumát érintő zárolás Kulturális Államtitkárságra vonatkozó mértékéről

Tisztelt Államtitkár úr!

Köszönettel vettük 47313/2012/KUAT iktatószámú, október 17-én kelt válaszlevelét a zárolások Kulturális Államtitkárságot érintő mértékére vonatkozóan. Az intézkedés hírére a kulturális szféra egyedülálló összefogással reagált és hívta fel a figyelmet a Minisztérium zárolási kötelezettségének a Kulturális Államtitkárságot érintő hatásaira. Üdvözöljük az Államtitkárság megértésről és felelős képviseletről ta- núskodó törekvéseit. Reméljük, hogy együttműködési hajlandóságukra a továbbiak- ban is számíthatnak majd a területet képviselő szakmai csúcsszervezetek. Üdvözöljük továbbá, hogy világossá tették elköteleződésüket, miszerint a VI-os kate- góriás szakmai szervezetek részére a tárgyévre már megítélt, de még ki nem fizetett pályázati pénzeknek a magyar állampolgárok kulturális esélyegyenlőségét és nem az államháztartás deficitjének csökkentését kell szolgálniuk.

Szövetségünk felmérése alapján minden negyedik, kuratóriumi döntés alapján meg- ítélt támogatás kiutalására váró tagunk hitelből tartja fenn működését. Tartalékaik november végére elfogynak. Egy ilyen helyzetben a szerződéskötések és kiutalások csúszása éppúgy a független szféra romba döntését eredményezheti, mint egy esetle- ges zárolás.

A fentiek miatt kérjük az Államtitkár úr segítségét abban, hogy az Emberi Erőfor- rások Minisztériuma mielőbb tájékoztassa a Szövetséget a VI. kategóriába sorolt előadó-művészeti szervezetek, pályázati úton eldöntött és megítélt, 2012. évre szóló tevékenységi támogatását érintő szerződéskötések és kifizetések várható legkorábbi időpontjáról.

Tisztelettel:

Csató Kata bábművész (ESZME), elnök

Erős Balázs kulturális menedzser (MU színház), alelnök

Goda Gábor koreográfus (Artus), alelnök

Schilling Árpád színházrendező (Krétakör), alelnök

Budapest, 2012. október 19.


süti beállítások módosítása