Befogadó színház létesül Szekszárdon

Várhatóan még az idén átadják a szekszárdi Művészetek Házát az egykori zsinagóga épületében, jövő áprilisig pedig révbe érhet a Babits Mihály Művelődési Ház fejlesztése is. A beruházás újabb lendületet adhat a város kulturális életének - számolt be a Magyar Hírlap.

Horváth István, a város polgármestere a lapot arról tájékoztatta, hogy még az idén át szeretnék adni a korábbi zsinagóga épületéből kialakított Művészetek Házát, valamint 2013 tavaszára a Babits Mihály Művelődési Házat, amely egyfajta őszművészeti multifunkcionális közösségi térré válik. "A teljes fejlesztésre azért volt szükség mert a több mint negyven éve átadott művelődési ház épülete, közösségi terei korszerűtlenné váltak, és mára már nem felelnek meg a folyamatosan bővülő társadalmi igényeknek. A régi mozitermet, amely már gyakorlatilag évek óta kihasználatlan, multifunkcionális konferencia- és közösségi térré alakítják át, amely lehetővé teszi akár öt-hatszáz fős konferenciák lebonyolítását is. A színházteremben teljes egészében megújul a színpadtér, a fény és hangtechnika, amelyek ma még a negyven évvel ezelőtti állapototokat idézik, s most lehetővé válik, hogy a városban olyan előadásokat láthassanak az érdeklődők, amelyekre a korábbi korszerűtlen technika miatt nem volt lehetőség.

agoraA művelődési házra, egy új emelet ráépítésével, a megnövekedett civilszervezetek igényeit is kiszolgálhatja az intézmény. A korábbi zsinagóga felújításával pedig korszerű koncertés kiállítóterem jön létre.
"Önálló színházi társulatot nem kíván működtetni a város a művelődési házban, mivel az komoly anyagi terhet jelentene, ezért elsősorban befogadó színházkéntszeretnénk üzemeltetni. A jövőben lehetőségünk lesz színvonalas produkciók meghívására, amelyekre korábban a korlátozott minőség miatt nem volt alkalom" - tette hozzá Horváth István.
Ismert, a több mint kétmilliárd forintból megvalósuló beruházáshoz 2008-ban nyert uniós támogatást a város. 

Forrás: Magyar Hírlap

süti beállítások módosítása