Ádám Ottó emléktábla a Galamb utcában

A Fővárosi Önkormányzat – a Madách Színház kezdeményezésére – emléktáblát helyez el az V. Galamb utca 4. számú ház falán, amelyben 50 éven át élt Ádám Ottó, a Madách Színház Kossuth-díjas igazgató-főrendezője.

2012. november 8-án, 15.00 órakor avatják fel az emléktáblát a Galamb u. 4. számú ház előtt, az épület híres és megbecsült lakója, Ádám Ottó tiszteletére. A Madách Színház egykori direktora és főrendezője 1989-ben visszavonult az aktív színházi munkától. 82 éves korában bedig végleg búcsút mondott az evilági színháznak.

dm_ott

A Madách Színház jelenlegi igazgatója, Szirtes Tamás így ír elődjéről: "Ádám Ottó a magyar színházművészet meghatározó alakja. A Madách Színház vitathatatlanul egyik legnagyobb egyénisége, legendás igazgatója, és főrendezője. Személyisége hatással volt az egész magyar színházi életre. Nincs az országban olyan színházi ember, aki Ádám Ottó aktív működése idején ne került volna valamilyen módon vonzáskörébe, akárhol élt is az országban, akár tanítványa volt, akár nem. Egyéniségének súlya, intellektusának mélysége, finom összetevői, emberi kisugárzása, integráló ereje és mindenek előtt komplex színházrendezői lénye megkerülhetetlenné tették alakját a színházművészetben."

 

Forrás: madáchszínház.hu

süti beállítások módosítása