Berlinben megtartják, Madridban lefújták A varázsfuvola-premiert

Az 1927 nevű brit színházi formáció közreműködésével tartják vasárnap Mozart A varázsfuvola című művének bemutatóját Nánási Henrik vezényletével a berlini Komische Operben. Madridban azonban pénzhiány miatt lemondták a darab előadását.

A berlini Komische Oper előadásának koncepciójához az új, ausztrál születésű intendáns, Barrie Kosky és az 1927 nevű brit színházi társaság a némafilm, a pantomim és a 20. század eleji híres berlini kabarék, valamint a képzőművészeti expresszionizmus világából merítette eszközeit. 

Barrie Kosky hangsúlyozta: műsorával és a művek különleges interpretációjával a Komische Oper karakteresen meg akarja különböztetni magát a jelenleg a Schiller Theaterben játszó Staatsopertől és a Deutsche Oper Berlintől is.
A produkcióban azt akarják hangsúlyozni, hogy A varázsfuvola mindenkori érvényességét az adja, hogy sokkal több benne a kérdés, a rejtély, mint a válasz. A mű a határtalan képzelet varázslatos operája.

fuvola

A Madridi Királyi Operaház a szponzorok hiánya és a gazdasági válság miatt törölte a 2013. júniusi bemutatót, pedig az előadás a Baden-badeni Fesztivállal közös produkció lett volna a Berlini Filharmonikusok közreműködésével, Sir Simon Rattle vezényletével. A produkciót Robert Carsen rendezte volna Dimitrij Ivascsenkóval, Joseph Kaiserrel, Simone Kermesszel, Camilla Tillinggel és a magyar gyökerű Michael Naggyal a főbb szerepekben. Az opera helyett Beethoven IX. szimfóniáját játsszák a Berlini Filharmonikusok.

MTI

süti beállítások módosítása