A West End színpadán A testőr

Hat évnyi tervezés, tárgyalás és alkudozás után végre megszületett a The Bodyguard című film musical – változata.

A darbot a londoni Adelphi Theatre színpadán mutatták be a múlt héten, a Grammy - és Tony-díjas Heather Headley-vel a főszerpben.

A The Bodyguard című darabot az Oscar-jelölt Lawrence Kasdan írta. Az új musical hangzásvilágáért az a Richard Brooker felel, akinek a nevéhez a Sakk, a Karácsonyi ének és a Jézus Krisztus Szupersztár című produkciók is fűzödnek.

the-bodyguard4

A Tony - és Grammy-díjas Heather Headley mutatkozott be mint Rachel Marron a West End-béli Adelphi Theatre színpadán, a The Bodyguard című darabban. Az 1992-es film sztoriját feldolgozó musicalben, a híres énekesnő, Rachel Marron testőrt fogad, hogy megvédje őt egy őrült rajongó zaklatásától. Frank Farmert, a testőrt a BBC filmekből ismert Lloyd Owen játssza.

the-bodyguard3Heather Headley nevéhez fűződik többek közt Nala szerepe a Broadwyn játszott The Lion King (Az Orsozlánkirály) című musicalben és az Elton John-Tim Rice drab, az Aida címszerepe, amiért megkapta a legjobb musical színésznőnek járó Tony-díjat is. Heather önálló zenei albumokat is megjelentetett – a bemutatkozó, This is Who I Am című korongját két Grammy-díjra is jelölték. Harmadik lemezével az Audience of One-al el is nyerte a legjobb R&B Gospell Albumért járó Grammy-t. Az elmúlt időszakban Andrea Bocellivel dolgozott, az énekes ameriaki és nemzetközi koncertjein egyaránt fellépett, illetve énekelt Barack Obama beiktatási ceremóniáján is.

the-bodyguard5

Michael Harrison, akitől a The Bodyguard musical ötlete származik, elmondta, hogy a színpadi show külön forgatókönyv alapján született és nem szeretne „Whitney Houston Emlékkoncert” lenni - annak ellenére, hogy a darabban elhangzó dalok nagy részét mindenki Houstonhoz köti, és a filmben is elhangzottak. A darabban többek közt felcsendül a One Moment in Time, I Wanna Dance with Somebody and, of course, the legendary I Will Always Love You is.

the_bodyguard

A musical rendezője, Thea Sharrock is azt hangsúlyozta, hogy Rachel nem Whitney. „Heather nem Whitney-t alakítja, hanem egy Rachel nevű karaktert. Jelentős különbség! Heather Rachelje egy teljesen önálló, egyéni alakítás. – mondta Sharrock.

the_bodyguard2

Heather Headley nem véletlenül tudhat magáénak több zenei elismerést is – hangjával levette a lábukról a brit kritikusokat, akik a legnagyobb elismeréssel nyilatkoztak a színésznőről. A The Stage című újság kritikusa "lenyűgöző sztárként" méltatta a hiteles és tiszta szívből éneklő színésznő-énekesnőt. Az Evening Standard "igézőnek" nevezte. A The Daily Telegraph szakírója szerint Headley jobban tolmácsolta a darab olyan dalait, mint például az I Will Always Love You, mint annak idején Houston.

A szerdán debütált előadás ugyanakkor hideget és meleget is kapott. Voltak, akik szórakoztatónak találták, mások csak egy újabb egy kaptafára készült musicalt láttak benne.

Forrás: dailymail.co.uk / thebodyguardmusical.com / MTI

süti beállítások módosítása