Budapesten a világ leghíresebb Rigolettója

Világsztárparádéval várja közönségét december 21-én és 23-án a Magyar Állami Operaház. A Rigoletto címszerepében Leo Nucci lép színre, akinek nevével szinte egybeforrt Rigoletto szerepe.

Leo Nucci a milánói Scalától a New York-i Metropolitanig szinte minden fontos színpadon énekelte már a tragikus sorsú udvari bolondot, eddig több mint ötszázhetvenszer. Partnerei szintén világhírességek: Miklósa Erika és Ivan Magri.
"Leo Nucciról elmondhatjuk, hogy immár két századon hagy pecsétet művészetével, hiszen az olasz baritont már a huszadik század végén is elismert Verdi-interpretátorként tartotta számon az operavilág" - mondja a művészről a két különleges előadást vezénylő Héja Domonkos, az Operaház mb. főzeneigazgatója.

Nucci alakítása nemcsak lenyűgöző zenei élményt ígér, hanem a karakter megformálásának színészi magasságait is, hiszen túl a több századik Rigoletto-előadáson, a művész saját bevallása szerint is újabb és újabb árnyalatait fedezi fel a szerencsétlen sorsú apa személyiségének.

A női főszerepet Miklósa Erika alakítja, a Mantuai herceg szerepében pedig a magyarországi bemutatkozására érkezett olasz tenort, Ivan Magrit hallhatjuk.

Az ifjú tehetséggel az elmúlt években hazája színházai mellett Írország, Franciaország és Japán operarajongó közönsége már megismerkedhetett.  Magri, aki még Luciano Pavarottitól is vett énekórákat, hamarosan Placido Domingo partnereként lép színpadra Spanyolországban.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása