Isten pénze - Dickensből musical Csíkszeredában

Sikert aratott a Budapesti Operettszínház rendezője, Somogyi Szilárd által színpadra állított, Isten pénze című musical karácsonyi bemutatója Csíkszeredában, a Csíki Játékszínben.

A 200 éve született Charles Dickens Karácsonyi ének című regényéből írt musical főhőse, a lelkileg sivárrá vált, idősödő milliomos, Ebenezer Scrooge. A történet időpontja Karácsony, illetve több karácsony is, hiszen hősünket halott üzlettársának szelleme ekkor látogatja meg és időutazásra invitálja életének korábbi szentestéire. Scrooge múltbéli karácsonyai filmként peregnek le szemei előtt és emlékeiben kalandozva eszébejut, hogy mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, amiért lelkesedni tudott.

isten_pnze

Tolcsvay László, Müller Péter Sziámi és Müller Péter musicalje Charles Dickens Karácsonyi énekének zenei feldolgozása. A musicalt Somogyi Szilárd rendezte."Külön öröm számomra, hogy ismét Erdélyben dolgozhattam, és egy Tolcsvay-művet állíthattunk színpadra, hiszen más hangulata van számomra az itteni munkáimnak. Marosvásárhelyen diplomáztam az idén rendezőként, és legutóbbi munkám, a Kőműves Kelemen is ideköt" - idézték az MTI közleményében Somogyi Szilárdot, aki hozzátette, hogy az Operettszínházban sem szakad el Erdélytől, tavasszal ugyanis színpadra viszik Tamási Áron Ördögölő Józsiás című zenés fantasyját, amelynek zenéjét szintén Tolcsvay László szerezte.
A fiatal rendező megjegyezte: az erdélyi siker is megerősíti őt abban, hogy helye van az ilyen típusú daraboknak, történeteknek, amelyeknek zenéjét mai magyar, zseniális szerzők írják. "Mind Székelyföldön, mind az Operettszínházban törekszünk arra, hogy kortárs magyar musicaleket mutassunk be" - mondta.

'A zenés műfajba bele tudunk halni" címmel, ide kattintva, friss interjút olvashatnak Somogyi Szilárddal.

Forrás: MTI, csíkijátékszín.ro

süti beállítások módosítása