Ókovács valóban operaigazgató lehet

Pénteken értékelte a Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázatára beérkezett dolgozatokat a javaslattevő bizottság – számolt be a Népszabadság.

A lap információja szerint a jelenlegi megbízott vezetőre, Ókovács Szilveszterre 8 igen és 1 tartózkodás, a korábbi vezető Horváth Ádámra 6 igen, 2 nem és 1 tartózkodás jutott. A pályázók között volt még az operaénekes Tokody Ilona, az operaénekes Rácz István és a karmester-zeneszerző Dénes István.

okovacs_szilveszter

Bizottság értékelte a beadott dolgozatokat, és meg is hallgatta a jelölteket. Jelen esetben az ötből négyet, mivel Rácz István külföldön tartózkodott. A bizottság elnöke Révész Mária volt, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter kultúrpolitikai főtanácsadója. Szakmai oldalról Bán Teodóra balettművész, a Szabad Tér Színház igazgatója, Fekete Gyula zeneszerző, Vásáry Tamás zongoraművész és karmester, Szakály György balettművész, a táncművészeti főiskola rektora, valamint Gyimesi László, Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete főtitkára került a bizottságba, és ott volt az operaház közalkalmazotti tanácsának tagja és a fenntartó minisztérium két képviselője.

A nol.hu szerint, Horváth Ádám szinte változtatás nélkül adta be előző évi pályázatát. A döntés Balog Zoltán miniszter kezében van, aki feltehetően Ókovácsot nevezi majd ki a posztra, mégpedig a napokban.

A teljes cikket itt olvashatja.

Forrás: Nol.hu

süti beállítások módosítása