Magyar táncosok szerepeltek az olasz újévi koncerten

A Magyar Állami Operaház fiatal táncművészei szerepeltek a velencei La Fenice operaházból az olasz televízióban közvetített újévi koncerten. Giuseppe Verdi Attila című operájának nyitányára táncoltak.

A RAI olasz közszolgálati televízió egyes csatornáján egyenesben sugárzott újévi koncert nézői a Magyar Állami Operaházban táncoló magyar balettművészeket láthatták. 
A budapesti Operaház épületében az előcsarnok lépcsősorán két páros táncolt fehér és aranyszínű, a magyar népművészetet idéző ruhában. 

opera-v-1200Fotó: 360x180fok.blogspot.hu

A La Fenicében előadott és innen közvetített koncerten a 2013-as magyar-olasz kulturális évad alkalmából adták elő az Attila nyitányát. A Budapesten felvett balettbetét koreográfusa Venekei Marianna volt. Ez volt az első alkalom, hogy a velencei újévi koncert műsorában külföldi balettegyüttes szerepelt. 
A La Fenice újévi koncertjét Verdi muzsikájának szentelték a zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából. A La Fenice zenekarát Sir John Eliot Gardiner brit karmester vezényelte. A többi televíziós balettbetétet a milánói Scala balettkara adta elő Roberto Bolle táncművész vezetésével.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása