Kialakult a Leányvásár stábja

Megtartották a második válogatást is a szegedi szabadtéri idei nyitóprodukciójának szerepeire. Gothár Péter rendező összeállította a szereposztást, ami – már csak a castingon részt vevők nevéből kiindulva is – parádés lesz.

Komoly feladattal indult az év első munkanapja a Leányvásár operett alkotói számára. A rendező, Gothár Péter és a zenei vezető Silló István az idei Dóm téri nyár nyitóprodukciójának szereposztását rakták össze január 2-án – méghozzá egy órákon át tartó színházi casting során.

Még az ünnepek előtt tartották meg a válogatás első fordulóját, melyre olyan énekesek és színművészek jöttek el, mint például Ujlaki Dénes, Szabó Kimmel Tamás, Rálik Szilvia, Kiss Diána Magdolna, Bordás Barbara vagy éppen Kocsis Gergő. A második alkalommal többek között Fullajtár Andreát, Keresztes Tamást, Mészáros Mátét, Kerényi Miklós Mátét, Brasch Bencét hallgatták meg az alkotók.

A résztvevők nem voltak ismeretlenek a rendező és a zenei vezető számára sem. Hogy mégis akkor miért kellett „vizsgáztatni” őket a Leányvásár karaktereire, arra Silló István adta meg a választ: „Egy meghallgatáson helyben és azonnal kell benyomást szerezni, méghozzá nem arról, hogy jó-e vagy sem az adott színész, sokkal inkább arról: hogy passzolnak egymáshoz – magyarázza a karmesterként és zenei vezetőként már számos Dóm téri darabban dolgozó Silló. – Egy operai kvalitású hang egy másikkal általában kapásból összeegyeztethető, de a jól énekelni tudó színészeknél nagyon fontos, hogy együtt milyen képet adnak.”

A nap végére összeállt a kép, kialakult a végleges szereposztás. Hogy kik jutottak át a rostán, azt a februári, a nyári produkciók alkotógárdáit ismertető sajtótájékoztatóján jelenti be a fesztivál.

süti beállítások módosítása