Liliomfi a Turay Ida Színházban

2013. január 20-án a Ferencvárosi Művelődési Központban mutatja be a Turay Ida Színház Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát, Mikó István rendezésében.

A Turay Ida Színház ajánlója:

Szathmáry József neve ismeretlen. Szigligeti Ede nevét viszont mindenki ismeri. Pedig a két név ugyanazt az ember takarja. Azt a drámaírót,  aki 1849-ben, állítólag két délután alatt írta meg a Liliomfi című vígjátékot. Álnevét Kisfaludy Sándor regéje után választotta, amikor apja tiltása ellenére színésznek állt. Színészként ugyan nem aratott sikert, de drámaíróként évtizedeken át ő maradt az első számú színiköltőnk.

A Liliomfi című vígjátékában a főszereplő Szilvai Gyula, gyámja és egyben nagybátyja tiltása ellenére szintén színésznek áll. Azonban Szigligetivel ellentétben őt tehetsége hamar híressé teszi Liliomfi álnéven. Beleszeret Mariskába, egy árva lányba, akit egy titokzatos pártfogó neveltet. A két fiatal el akar szökni, hogy boldogok lehessenek. Liliomfi a gyámja által kiszemelt menyasszony elöl menekülne szerelmével, Mariska pedig a párfogója által kiszemelt vőlegény elöl. Ám a történet ennél sokkal több szálon fut, ami annyira összekuszálódik, hogy csak a néző érti és jót mulat rajtuk. A humoros helyzetek, a kalandos, szövevényes, izgalmas történet bonyolítása közben rajzolódnak ki a nevetséges figurák. A Mikó István rendezte fergeteges vígjáték, csodálatos reformkori jelmezekben és  díszletekben kerül bemutatásra 2013. január 20-án a Haller utcai Ferencvárosi Művelődési Központban. Szem nem marad szárazon a sok nevetéstől.

liliomfi_-_turay_ida_szinhazFotó. turayidaszinhaz.hu

Szigligeti Ede:LILIOMFI

vígjáték

Szilvai Tódor, professzor: CSERE LÁSZLÓ

Mariska, a nevelt lánya: RÁRÓSI ANITA

Camilla, nevelőnő: HŰVÖSVÖLGYI ILDIKÓ

Liliomfi, színész: SÖVEGJÁRTÓ ÁRON

Szellemfi, színész: BOROS ZOLTÁN

Pataki Elza, színésznő, Szomszédasszony, Schwarzné: SZABÓ ANIKÓ

Kányai, fogadós: BREGYÁN PÉTER

Erzsike, a leánya: BÓDI BARBARA

Gyuri, pincér: KURKÓ JÓZSEF

Schwarz Adolf: WEIL RÓBERT

Cziegler báró: TÓTH ALEX 

Díszlet: Kovács Yvette Alida

Jelmez: 3D

Rendezőasszisztens: Szabó Anikó

Rendező: Mikó István

Bemutató:

2013. január 20. (vasárnap) 15.00

Az előadás helyszíne:

Ferencvárosi Művelődési Központ

1096 Budapest, Haller utca 27.,

Tel.: 06 30 562-26-99

Jegyár: 2 600Ft - 2 400Ft

Nyugdíjas- és diákjegy ára: 2 100Ft - 1 900Ft

süti beállítások módosítása