"Cinikus, ami történik" - Péterfy Bori a Nemzeti-pályázatról

Színpadfüggő underground díva, aki Alföldi Róbert nélkül semmiképp sem marad a Nemzetiben. Péterfy Borit nyomasztja a színházi élet szétrombolása. Erről a HVG-nek nyilatkozott.

"Gusztustalan és cinikus, ami történik, és csak egy nagyon-nagyon nagy betűs nemmel válaszolhatok arra, a vezetőváltás után is maradok-e a Nemzetiben. Nyilván nem lepett meg ez a döntés, de nagyon depressziós voltam év végén. Biztos voltam benne, hogy ez lesz, mégis, mikor kiderült, az nagyon nyomasztó érzés volt. Ez egy súlyos korszak, és azok a dolgok sérülnek színházi szempontból, amik nekem a legfontosabbak. Azokban a független színházakban nőtt fel, amelyeknek most "az aprólékos ellehetetlenítése zajlik"– fogalmazott a színésznő a HVG-nek.

bori

"Divatos most azon morfondírozni, hogy mi a hungarikum, és mi a magyar. Ha látott valaki valaha életében Pintér Béla előadást, akkor tudja, hogy nehéz lenne olyat mondani, ami ennél jobban és csodálatosabban felöleli a hungarikum kifejezést azzal, ahogy használja a magyar kultúrát, népzenét és történelmet” – tette hozzá Péterfy Bori, aki fia születése után csak egy szerepet – a Három nővér Irináját – vette vissza, vagyis a színház most az anyaság, és a Love Band mellett holtvágányon van.

"Ritkán vagyok bent, de a közönség most olyan szinten tüntet és mutatja a szeretetét, hogy különleges élmény a Nemzeti Színházban lenni. Nagyobb dolgokhoz általában az embereknek nincs bátorsága, kisebbekben viszont szívesen részt vesznek, hogy úgy érezzék, valamit ők is tesznek ezért az ügyért" – árulta el a színésznő, aki szerint nagyon komoly és nagyon izgalmas dolog, amit Alföldi Róbert elindított, nagyon kortárs, és pont olyan, amilyennek egy Nemzeti Színháznak lennie kell Európában.

A Mephistóban még vár rá egy izgalmas szerep. "Ez Robi utolsó rendezése lesz itt, és azt nagyon várom." A Nemzetin túli életről azt mondja: "színház és jó színház mindig lesz, és abban is reménykedem, hogy fogok kapni ajánlatokat".

A teljes interjút itt olvashatja.

süti beállítások módosítása