Alföldi Róbert nyílt levele a nézőkhöz

Alföldi Róbert nyílt levelét közöljük, melyet a Nemzeti Színház közönségéhez írt.

Kedves Nézőink!
Mind a magam, mind pedig az egész társulat nevében, megtisztelve és őszinte örömmel szeretném megköszönni azt az érdeklődést, amivel a Nemzeti Színház előadásait látogatják. Manapság, ebben a teljesen átpolitizált kulturális és közéletben igazán felemelő, hogy Önök ennyire kíváncsian, nyitottan és értő figyelemmel fordulnak előadásaink felé, szem előtt tartva a művészet, a színház erejét és szabadságát a napi politikai csatározások ellenére.
Külön köszönöm a kitartó sorban állást, és azt, hogy a nagyon nehéz gazdasági körülmények között is, forintjaikat nemzetis jegyekre költik. Lehet hóesés, fagy és hideg, Önök nem adják fel, hogy bejussanak hozzánk egy-egy előadásra. Ez az, ami igazán visszaigazolja a munkánkat, a nagyon pozitív hazai és nemzetközi kritikai fogadtatás mellett. A társulat szakmai hitelességét leginkább a nézők töretlen érdeklődése mutatja. Az Önök elismerése ad erőt fiatal pályakezdő vagy akár Kossuth-díjas művészeinknek, hogy méltó módon, felelősen tudjuk továbbra is képviselni a magyar nemzeti kultúrát, ahogy - meggyőződésem szerint - eddig is tettük. 

alfoldi Az emberi erőforrások miniszterével, Balog Zoltán miniszter úrral történt megállapodásunk értelmében 2013. június 30-ig, szerződésem lejártáig, én vezetem a Nemzeti Színházat. A korábban meghirdetett programjainkat és bemutatóinkat megtartjuk, a rendelkezésre álló forrásokat a lehető leghatékonyabban és a takarékosságot maximálisan szem előtt tartva fogjuk felhasználni. Az új vezérigazgató úr munkájához segítséget nyújtva, a miniszter úr által kinevezett miniszteri biztossal együttműködve, európai módon veszek részt a Nemzeti Színház átadásában. Ahogy azt a lelkiismeretem és a felelősségérzetem is diktálja.
Szívből köszönjük mindannyian azt, hogy minden este különleges ünnep a Nemzeti Színházban. Várjuk továbbra is visszajáró és új nézőinket előadásainkon.
Budapest, 2013. február 1.
Tisztelettel és barátsággal:
Alföldi Róbert
a Nemzeti Színház főigazgatója

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK

süti beállítások módosítása