Javul a látása a Bolsoj balett-igazgatójának

Javul a látása Szergej Filinnek, a moszkvai Nagyszínház balett-társulata művészeti igazgatójának a Németországban elvégzett szemműtét után - jelentette be szerdán Vlagyimir Nerojev orosz szemész főorvos.

A január 17-én arcát ért savtámadás után Filin több műtéten esett át Moszkvában, mielőtt a múlt héten Németországba utazott további kezelésekre látása javítása végett.
"Bal szeme már nem ad aggodalomra okot, jobb szemét illetően azonban még mindig bonyolult a helyzet. Ennek ellenére pozitívan alakulnak a dolgok, derűlátásra adnak okot" - nyilatkozta Nerojev az Interfaxnak.
Az orosz hírügynökség úgy tudja, hogy a németországi műtétnél orosz szemész specialisták is jelen voltak.

sergei-filinA moszkvai nagyszínház közölte, hogy a Filint kezelő német orvosok azt kérték, a lehető legkevesebb információt adják közre Filin állapotáról és a kezelésekről, hogy védjék az igazgató magánélethez való jogát.
Nerojev már a múlt hónapban úgy nyilatkozott, hogy a művészeti igazgató látása vissza fog térni annyira, hogy ismét dolgozni tudjon egy hosszas rehabilitációs időszak után.
Az ügyben nyomozó moszkvai rendőrség azóta sem vett őrizetbe senkit. Filin a múlt héten a BBC-nek adott interjújában közölte, pontosan tudja, hogy ki követte el ellene a savval a merényletet, de a hatósági vizsgálat végéig nem kívánja megnevezni a tettest.

süti beállítások módosítása