'Újra értéket teremthetnénk'- Tagokat avatott a Nemzeti Művész Klub

2013 februárjában a Hotel Nemzeti Budapestben tartott sajtóeseményen avatott új tagokat, s ezáltal megkezdte működését a Hotel Nemzeti Budapest által alapított Nemzeti Művész Klub.

A számos művészeti ág kiválóságaiból szerveződött szakmai-baráti közösség és az alapító Hotel Nemzeti Budapest közös célja, hogy a szálló kulturális szellemiségének újjáélesztésével aktív formálói legyenek Budapest művészeti életének. A 13 új taggal nem csak a létszám bővült, de a Klubban képviselt művészeti ágak köre is.

1klub A Nemzeti Művész Klub sikerét biztosítani hivatott, hogy már megalapítása percében mögötte áll főtámogatója: a Hotel Nemzeti Budapest. A komoly történelmi múltra visszatekintő, decemberben újra megnyílt patinás külsejű, mégis 21. századi kényelmet kínáló szálloda az Accor Csoport felső kategóriás MGallery kollekciójának első magyar tagja.
A Hotel Nemzeti Budapestnek történelme van, mely összefonódik Budapest kulturális aranykorának történetével. Amikor a szálloda MGallery koncepcióba illesztését megálmodtuk, nem lehetett más a vezetőelvünk csakis az, hogy újraélesszük a falak között szunnyadó művészeti szellemiséget. Így került sor a Nemzeti Művész Klub megalapítására. Boldogok vagyunk, hogy ízelítőt adhatunk vendégeinknek  Budapest  kulturális értékeiből, s ennek hírét vihetik a világban” - nyilatkozta Vaszily Edit szálloda igazgató. 
A Nemzeti Művész Klub alapítói tagjai örömmel vállalkoztak a Hotel Nemzeti Budapesttel való közös munkára, hiszen a felnövekvő új művész generációk támogatásának lehetősége kellő motivációt jelentenek egy sikeres együttműködéshez. 
Budapest egykor egy pezsgő kulturális főváros volt. A kávézók, éttermek tele voltak írókkal, színészekkel és persze a közönség érdeklődő, lelkes tömegeivel. Az emberek személyesen találkozhattak a nagy művekkel és megalkotóikkal. Manapság a kortárs művészet egy szűk réteget vonz, s az emberek egy része azzal is csak az internet személytelenségén keresztül találkozik. Ez nem jó! Nagy dologra készülünk. Szeretnénk visszaadni a művészet személyességét. Ez mindenkinek jó lenne: nekünk is, a közönségnek is. Együtt újra értéket teremthetnénk, amit oly sokan hisznek elveszettnek a mai világban" - nyilatkozta Bodrogi Gyula, a Nemzeti Művész Klub alapító tagja.

2klub Az új tagok különböző korosztályt és művészeti ágakat képviselnek, van köztük színész, zenész, humorista, televíziós és reklám szakember. Nagy örömmel vállaltam, hogy én is részt vegyek a Nemzeti Művész Klub munkájában. Már hosszú évtizedek óta foglalkozom színészneveléssel az egészen apróktól a fiatal felnőttekig. Az, hogy az ifjúságnak lehetőséget adjunk a kiteljesedésre szép és előremutató feladat. Nem szabad az utánunk jövőktől félni és mi nem is félünk tőlük! Mindent megteszünk, hogy éljünk az összefogás erejével és megmutassuk, a 21. század is képes Blaha Lujzákat nevelni" - mondta el Földessy Margit színésznő.
A Nemzeti Művész Klub Alapítói:
Béres Ilona, Bodrogi Gyula, Frenák Pál, Hernádi Judit, Karafiáth Orsolya, Keleti Éva, Kocsis Zoltán, Sass Sylvia, Szakály György, Szamódy Zsolt
Új Tagok:
Bagi Iván, Faragó András, Feke Pál, Földessy Margit, Jávori Ferenc Fegya, Kumin Viktória, Kútvölgyi Erzsébet, Napsugar von Bittera, Serbán Attila, Szabó Győző, Szilas Rita, Szipál Péter, Szulák Andrea

süti beállítások módosítása