Eldőlt: kamaraszínház nyílik a kecskeméti mozi helyén

Népszínházi és kísérletező előadások is lesznek, az egykori mozi pedig kamaraszínpaddá válik - mondta a Magyar Hírlapnak Cseke Péter, a kecskeméti színház újabb öt évre megválasztott igazgatója. 



“Olyan színházat szeretnék, ahol minden néző megtalálja az ízlésének megfelelő darabot, helye van a kísérletezésnek is, miközben a nagyszínház megtartja népszínházi jellegét” - nyilatkozta Cseke Péter, aki arra is kitért, hogy a város egykori, évtizedek óta üresen álló moziját színházzá alakítják, így két év múlva nagyobb stúdiószínházzal bővül az intézmény.


cseke-peter

“Vannak olyan tényezők az igazgatásom metódusában, amelyek nem változnak: én olyan igazgató vagyok, akinek az ajtaja mindig nyitva áll. Hozzám bármilyen észrevétellel, örömmel és gonddal be lehet állítani, ez nem változik. A színházstruktúrája sem fog módosulni, hiszen a nagyszínház népszínházi koncepcióban működik majd tovább. A két kamaraszínház helyzete 2015-től meg fog változni” – árulta el az igazgató, aki arról számolt be, hogy elnyertek egy nagy pályázatot: új kamaraszínházunk épül majd.

“Volt egy városi mozi, amely még a kilencszázas évek elején épült, műemlék, de kilencventől az enyészeté, és most a városvezetés jóvoltából végre kulturális funkcióval telítődik meg. Ez is azt jelzi, hogy Kecskemét csodálatos város. A polgármester és a kecskeméti közgyűlés kulturális létesítményt képzel el a helyére: ide költözik majd az egyik kamaraszínházunk. Ezzel egy időben némileg a koncepció is változik, hiszen az új és nagyobb helyszín más daraboknak ad lehetőséget” – fogalmazott Cseke Péter.

Forrás: Magyar Hírlap, Imedia

süti beállítások módosítása