Reviczky is a Nemzetibe készül - Még bizonytalan ki marad

Még nem lehet biztosan tudni, ki lesz a tagja jövő évadtól a Nemzeti Színház társulatának. A leendő igazgató, Vidnyánszky Attila az MTI-nek csütörtökön azt mondta: mivel a szerződtetési tárgyalások még nem zárultak le, nem nyilatkozik arról, hogy ki marad és ki távozik a teátrumtól.

Vidnyánszky Attila felidézte, hogy a már lezajlott első négyszemközti beszélgetéseken ajánlatot tett a színészeknek a közös munkára vonatkozólag, és várhatóan március végéig megkapja válaszukat. Az MTI korábbi értesülése szerint Vidnyánszky Attila a társulat mintegy negyedének mondta azt, hogy nem szeretne velük együtt dolgozni, és voltak olyan művészek is, akiket ugyan szerződtetne a jövő évadra, de nemet mondtak neki. Így összességében a társulat mintegy feléről valószínűsíthető már, hogy elhagyja a teátrumot.

attilaHárman jelezték már korábban, hogy az igazgatóváltást követően távoznak a Nemzeti Színháztól: Kulka Jánosról, László Zsoltról és Péterfy Boriról tudható, hogy a jövő évadtól máshol folytatja pályáját.
Az MTI információi szerint az első beszélgetéseken Molnár Piroska jelezte, hogy elhagyja a társulatot, és Gáspár Sándor sem marad a teátrumnál. Az Index hírportálnak Törőcsik Mari mellett Szarvas József is megerősítette, hogy a társulat tagja marad.
Az előadó-művészeti törvény szerint a szerződéseket április végéig kell megkötni. Az MTI értesülései szerint a közös munkára felkért művészek döntő része kihasználja a rendelkezésére álló határidőt arra, hogy választ adjon a leendő igazgató ajánlatára. Azoknak sem kellett még végleges döntést hozniuk, akikről a szerződtetési beszélgetések alapján úgy érezhető, hogy maradnak.
Vidnyánszky Attila arról szólva, hogy bővíti-e a társulatot, annyit elárult, hogy az első évadban biztosan nem akar a jelenlegi 37 színésznél több taggal rendelkező társulattal dolgozni. Az MTI négy színészről tud, aki Vidnyánszky Attilával a Nemzeti társulatába érkezik: Ráckevei Annát, Reviczky Gábort, Trill Zsoltot és Szűcs Nellit a jövő évadtól kötheti szerződés a teátrumhoz.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása