A fényvarázsló - fényszínház a Kőrösi Csoma központban

A nemrégiben alakult Fényszínház 'A fényvarázsló' című produkcióját március 9-én mutatja be a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

Az alkotók ajánlója:
A lézerszínház megszűnése után a színházak világában űr keletkezett. A nemrégiben alapított Fényszínház ezt szeretné betölteni egy megújult, nagyobb technikai és művészi repertoárral, s az eddigiektől eltérő színházi formával. A fényvarázsló című, közel hatvan táncost felvonultató, különleges látványvilágot ígérő első produkciójuk bemutatójára március 9-én, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ kerül sor!
Az alkotók hite szerint az alkotás öröme mindenkié. A fényvarázsló című előadás egy mágus élettörténete, aki elhatározza, hogy megteremti a fényt. Misztikus útján megszelídíti a természet erőit, a vízből sellőket teremt, a tűzből sárkányt, a földből életfát, a szélből főnixmadarat. A fény megteremtése nem egyszerű feladat, találkoznia kell a sárkányokkal, akik a tűz erejét adják át neki, a levegő úrnőjével, hogy a villámok fényességét használhassa, és a tündérek királyával, hogy az ő bölcsességével teremthessen. Legvégül megteremti magát a fényt, és maga is egy sugárzó fény-lényként tűnik el a teremtés ködében...

Fenyszinhaz1

A Fényszínházról: 

A Fényszínház egyedülálló fény-látvány élménnyel és színpadképpel várja nézőit, valamint mindazokat, akik hisznek a magyar kortárs tánc-, fény- és színházművészet létjogosultságában. A produkciókban részt vevő, a történeteket mesélő művészek a tánc, és a multimédia világából érkeztek. A történetmesélés látványos folyamatában egyedülálló módon az előadóművészekkel együtt különböző fényeffekteket, lézerszínházat, pirotechnikát, UV fényt, jégszobrászatot, optikai effektusokat, multimédiás eszközöket komponálnak meg, egy komplett produkciót így létrehozva.
A terveik szerint előadásaikat nemcsak színházi környezetben, hanem a közeljövőben szabad terekben és alternatív helyszíneken is bemutatják.

Fenyszinhaz2

További produkciók:
A Pink Floyd Show egy speciális, élőzenével kombinált előadás lesz, amelyben közreműködik a Keep Floyding zenekar, a produkció májusban kerül bemutatásra.
A Jelenések, az ima erejét méltatja. A műsorban feldolgozzák a legismertebb keresztény imát, a Miatyánkot. A produkció vizuális világát Simon András grafikusművész munkái teszik feledhetetlenné, egy ismert színész dramaturgjával, valamint élőzene kombinációjával.

Fenyszinhaz4

Fényszínház: A fényvarázsló
Forgatókönyv, rendező: Csömör Hermina
Koreográfusok:
Joós Judit (Jamina Ghavazee)
Nagy Dyna (Flashdance)
Gyulavári Olivér (Le Mieux DC)
Szalay Ádám (Mrd14)

Bemutató:

2013. március 9. (szombat), 18:00

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ 

(a régi Pataky Művelődési Központ, X., Szent László tér 7-14.)

süti beállítások módosítása