Nyerjen páros belépőt a Szkénébe, A nagy füzetre! - LEZÁRULT!

A Forte Társulat és a Szkéné közös bemutatóját tekinthetik meg, ha velünk játszanak.

Agota Kristofot a francia kritikusok a XX. század végének egyik legjelentősebb alkotójának tekintik. Trilógia című, 2006-ban megjelent regénye a világ számos országában a kortárs irodalom alapművének számít. A trilógia első részét, A nagy füzetet február közepén mutatta be a Szkéné Horváth Csaba rendezésében a FORTE és a Szkéné közös előadásaként. Most az április 8-i előadásra nyerhet párosbelépőt!

A darab története:
Valahol Európában pusztító háború dúl. Egy anya vidékre menekíti ikreit a nagyanyjukhoz, a népmesék gonosz boszorkányához. A gyerekeknek egyedül kell megtanulniuk mindent, ami a túléléshez szükséges. Magányosan, éhezve és fázva vezetik naplójukat a Nagy Füzetbe. Följegyzik, mit láttak, mit hallottak, mit tettek, mit tanultak. Életben maradnak, szívük megkeményedik, testük megedződik.
A névtelen ikrek hihetetlenül intelligensek, érzelmek nélküliekké válnak, mégpedig önakaratból. Addig mondogatják egymásnak a kedves szavakat (pl. szeretlek), míg azok elvesztik értelmüket, vagy mivel nem akarják érezni a fájdalmat, mikor megverik őket, egymást verik, hogy kivesszen belőlük a fájdalom. Számos egyéb gyakorlatot végeznek még, de emellett karban tartják elméjüket is, a Bibliából kívülről tudnak részeket, számolnak, írnak, olvasnak és rejtegetik a Nagy Füzetet...

400AnagyFuzet Rendezo HorvathCsaba Szkene

Kérdésünk:

 

Milyen nyelven írta Kristóf Ágota / Agota Kristof A nagy füzet c. kisregényét?

a./ magyar
b./ német
c./ francia

 

A választ a jatek@szinhaz.hu címre várjuk. A helyesen válaszolók között páros belépőt sorsolunk ki az április 8-i előadásra. Beküldési határidő: április 4. 16 óra.
Nyertes: Mátrai Jenő
 

süti beállítások módosítása