Japán színikritikus tart előadást a kabukiról

DATE Natsume, japán független színházkritikus tart előadást a kabuki színházról március 11-én, 18 órától az Eötvös 10-ben.

A Japán Alapítvány meghívója:

A 17. században, az egyszerű néptömegek köreiből kiidnult és az utca emberét bázisául tevő kabuki, a külföldi behatásoktól elzárkozó politikát folytató Edó Japán szórakoztató műfajaként vonult be a köztudatba. A fényes pályát befutó műfaj, később a nyugati nyitás hatására sem vesztett népszerűségéből. Habár a nyugati világból ismertté vált előadóművészeti stílusok és sikerdarabok újító szellemisége igyekezett beárnyékolni a hazai színjáték ünnepeltségét, a kabuki játék mit sem vesztve korábbi fényéből, töretlenül szárnyalt, hogy megőrizhesse rajongó táborát. Így válhatott napjaink 21. századának is nagy múltú, ám továbbélő elismert műfajává.

kabuki

Fotó: Toshio Kiyofuji

S hogy mi is rejlik a kabuki színház töretlen sikerének hátterében? Mi teszi lehetővé, hogy a tradícionális színjáték legősibb képviselőjeként, a modern kor legfiatalabb generációinak is befogadható szórakoztatást nyújtson?

Erről és a külföldi show business kabukira gyakorolt hatásáról, a kabuki és a kortárs színjáték kapcsolatáról, előadását érdekes vetítéssel fűszerezve mesél nekünk meghívott vendégünk, DATE Natsume független színházkritikus.
Helyszín:
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér (1067 Eötvös u.10.)
Időpont:
2013.3.11. 18.00
A program japán nyelven, magyar tolmácsolással kerül megrendezésre.
Az esemény megtekintésére itt lehet jelentkezni.

süti beállítások módosítása